Dumma mig!

Usch då, 3 dagar sen jag uppdaterade här. Igår och idag har jag inte haft någon dator (den stationära räknas faktiskt inte ;)) så då har jag inte kunnat skriva + att jag haft sååå mkt att göra med tentan. Har lite smått panik nu eftersom första arbetet på komvux ska va inne om en vecka också. Vill bli klar med den här tentan så jag kan börja med det roliga pluggandet. Dvs engelska (som jag älskar!), bokföring och företagsekonomi (kanske man kan starta eget sen hihi) samt matte (som jag hatar men måste ha!). Allt fokus ligger ju just nu på tentan eftersom jag gärna vill ha en inkomst i höst, ehh jaa ;P
Ska försöka bättra mig med bloggen (har ju tappat massor av läsare tyvärr), men den är inte lika rolig nu när jag inte kan ägna mig helhjärtat åt inläggen. Fortsätter smyga in hos er och läsa så länge, även om jag faktiskt blivit lika dålig på det nu :( Dumma mig.
Mja, detta inlägget blev ju inte alltför roligt, men jag hoppas ni fortsätter titta in här iaf för innan ni vet ordet av så är den tillbaka på samma nivå som innan igen ;D

Puss sötnosar!

Oj vilken gammal bild jag hittade på Cissi o mig... typ 2003? 2004?

Vägning idag

Idag tror jag att jag är redo att ge upp allt onyttigt igen! Ställde mig nämligen på vågen i morse och den visade -1,3 kg sen sist jag vägde mig för två veckor sen och -1,6 kg sen starten för 3½ veckor sen! Så hade alltså bara gått upp några hekto nu då jag slarvat så dant den senaste veckan :) Bra, bra! Har dock inte fått tillbaka riktigt all motivation, men när jag vaknade imorse tänkte jag även på hur mkt ont i magen jag haft den senaste veckan. Knappt haft det alls dem 2-3 veckor innan då jag varit nyttig. Bara det ger ju motivation! För vem vill gå och ha ont i magen jämt liksom? Inte jag iaf.
Nej, här och nu bestämmer jag mig för att ta nya tag! Har ju bara varit borta ifrån det i ca en vecka, låter man det inte gå längre än så tappar man inte så mkt! Särskilt inte om man rörde på sig mkt innan, för då är ju kroppen inställd på att förbränna och fortsätter därför förbränna ett tag även om man slutar motionera och börjar äta onyttigt igen. Så högst en vecka tänker jag i fortsättningen tillåta mig att trilla dit igen! Helst inte alls naturligtvis.
Vill ju slippa prova tusentals jeans och aldrig kunna ha några!! Grr!!

Tyg från Ikea


Det är inte ofta jag hittar tyg jag gillar på Ikea, men detta fastnade jag för. O för 39:-/m är det ju inte hela världen om man tröttnar efter en vecka ;) Är lite sugen på två tygtavlor av detta tyget över soffan sen när väggar och allt annat är vitt. Tror det skulle bli en fin färgklick. Har ändå en annan idé till väggen där jag just nu har en annan tygtavla. Förstoringarna på katterna får nog bli på en annan vägg, om alls.. älsklingen tror nämligen att dem bilderna jag vill ha kan bli svåra att förstora så mkt som jag vill :( Men kommer testa iaf!
Andra tyg jag gillar från Ikea är dessa:

Bild: Ikea


Tappat motivationen

Jag har totalt tappat motivationen till att gå ner i vikt. Eller, visst jag vill ju självklart fortfarande gå ner men jag gör inte längre nånting för att gå ner. Senaste veckan har vi ätit skräpmat tre ggr, godis och inte rört ett dugg på mig. Imorn har jag vägning och mätning. Jag känner på mig att jag har gått upp allt igen. Fan. Varför tappar man motivationen trots att man ser resultat? Hur dum får man bli! Jag är så arg på mig själv! Jag har så lite motivation just nu att jag inte ens kan säga att "jag tar nya tag imorgon!" Då är det illa... Men jag kommer igen, jag SKA gå ner 20 kg till nästa sommar, så är det bara! Vill vara fin på min systers bröllop. På fredag är det exakt ett år kvar, det borde väl gå? Även om jag fuskar i omgångar menar jag?

Jag har tyvärr inte samma tid att uppdatera bloggen nu när skolan börjat och jag dessutom har en gammal tenta som ska göras. Sen vill man ju umgås med folk mellan varven med :) Men jag ska försöka uppdatera en gång om dagen iaf så ni inte glömmer bort mig ;)

PUSS

Pssst. Idag är det bara en månad kvar till jag o älskling firar 6 år! <3

Jag lever!

Jag har varit lite frånvarande härifrån dem senaste dagarna. Igår var jag inte hemma nånting på hela dagen, först skola på morronen, sen stan med älsklingen, sen direkt till Cissi, sen direkt till Lager 157 efter det och där träffade vi mamma o pappa som ville bjuda på mat, så det blev raka vägen till dem. Väl hemma ville jag gosa med katterna som jag hade saknat hela dagen! =)
Sen har det ju varit mkt med tentan o så.. som fortfarande inte är färdig, men på god väg iaf.
Nu ska vi äta, sen är det skolan som gäller i två timmar!

PUSS

Skänk till sovrummet

Nu vet jag vad jag vill ha istället för Malm-byråerna i sovrummet. Denna snygga skänken! Fast i vit högblank såklart. Såå snygg! Finns på Mio och kostar 2950:-

Det blir nästa grej att spara till! Behöver ju inte spara längre till sängbord eftersom jag ska ha dem pallarna för 179:-/st. Så det passar ju bra då :) Blir ju inte så mkt att spara till egentligen om vi säljer byråerna (och sängborden), kanske blir 1500:- eller något. Bättre än 3000 ju ;)

Bild: Mio

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Igår frågade Cissi mig om jag ville plugga till socialpedagog med henne i vår. Det fick mig att börja tänka (igen) på vad jag ska utbilda mig till egentligen. Jag har aldrig haft så stora drömmar att bli något speciellt att jag verkligen kämpat för det. Vad jag är intresserad av är djur, inredning och att skriva. Inget av det är särskilt lätt att utbilda sig till om man varken har bra betyg eller vill flytta. Så jag kollar ständigt efter distansutbildningar och utbildningar som finns här. Allt man hittar har med människor att göra. Jag vill inte jobba med människor. Sorry Cissi ;) Jag vill jobba med djur eller med något kreativt.
Idag gjorde jag ett intressetest på Arbetsförmedlingens hemsida, resultatet blev så här:

Ja, ni ser ju hur intresserad jag är av "Vårda, behandla" och "Ge råd och stöd" ;) Inte alls alltså. Det jag inte fattar är hur djuryrkena kunde komma så långt ner. Fanns knappt med sånna frågor. Jag är definitivt mer intresserad av djur än av matlagning, ändå hamnade det över. Aja, det stämmer ju säkerligen inte med 100% men ungefär.

Drömmen vore ju att jobba med djur på halvtid och med inredning på halvtid :P Översättare skulle jag kunna tänka mig att jobba som också. Eller skribent. Well, nåt lär man väl bli nån gång.

Bild: Skärmdump från ams.se

Vill ha från Hemtex

Dessa saker hittade jag på Hemtex och vill mer än gärna ha.


Nya kuddar till soffan är jag riktigt sugen på och dessa skulle inte vara helt fel. En mönstrad och en grå lurvig, tack! Kostar 149:-/st.

Har varit inne på att ha ett vitt överkast. Men skulle gärna ha ett grått att byta med och detta var inte helt fel! Skulle ju faktiskt bryta av fint mot det vita. Kanske t.o.m att det skulle va snyggt med den grå lurviga kudden i den vita stolen till detta överkastet. Kostar iaf 399:-

Hoppas dem har halva priset på allt i butiken snart... hihi.

Bild: Hemtex

Kvällens outfit 23/8-08



-Jeansjacka, HM
-Tunika, HM
-Leggings, HM
-Skärp i krokopräglad skinnimitation, HM
-Vita tygskor, Ellos

Jag behövde tydligen sömn

Ja efter alla sömnlösa nätter tyckte tydligen kroppen det var dags att sova, så jag vaknade 16.30 idag AV TELEFONEN! Haha. Alltså hade jag kunnat sova ännu längre om den inte hade ringt (sorry mamma att jag inte svarade hihi). Men som sagt, det var nog välbehövligt. Älsklingen var inte hemma om ni undrar varför han inte väckte mig tidigare ;)
Mjaa, jag som skulle behövt plugga. Får väl göra det i natt och imorn o på måndag då. Ikväll är vi iaf precis bortbjudna till Madde och Jonas. Ska vara där om 40 min så bäst att hoppa in i duschen, sen ska jag slå in paket till barnen. Har ju inte firat dem än trots att dem fyllde 8 juni resp 1 augusti :P Men jag har ju velat att älsklingen ska va med och kalasen kunde vi inte gå på. Så dags nu ikväll då :)
Hörs antagligen inte förren imorn, för sitter jag vid datorn ikväll/natt är det för att plugga. Men jag tyckte att ett livstecken var på sin plats iaf!

PUSS

En bra dag helt enkelt.

Tjenamors!

I förmiddags var pappa här och gjorde mig iaf lite klokare på de uppgifterna på tentan som jag inte fattat nåt av. Så i helgen blir det råplugg för på måndag måste den va inne, då börjar ju komvux. Då vill jag ju kunna fokusera på det. Så jag har tre dagar på mig, lektionerna börjar ju inte förren på tisdag (om jag nu har nån lektion på tisdagar vill säga) så jag har ju hela måndagen på mig också. Måndag är det bara upprop och hämtning av schema. Känns skönt att jag kan fokusera på bara komvux ett tag, för min högskolekurs börjar inte förren i oktober eller nåt sånt eftersom jag gått halva den kursen och får tillgodoräkna delkurs 1 och 4. Vilket påminner mig om att jag måste maila csn om det ja...
Iaf, resten av dagen har spenderats med älsklingen och mamma o pappa. Har haft middag här hemma. Blev lax, kokt potatis och en kall sås med rom ;) Älsklingen fick laga egen mat, sånt man får ta när man är så kinkig så man inte äter fisk :P
Har pratat med systeryster idag med. Hon och Daniel (som hon ska gifta sig med och vi inte har träffat än) kommer hit nästnästa vecka :D Fatta hur glad jag är, då är det exakt två år sen jag träffade henne senast. Ännu längre sen pappa o dem träffade henne. Ska bli sååå skoj! :) Hoppas bara det verkligen blir av nu!
Nu ska jag fixa lite med tentan. Tjolahej!

PUSS

Mamma, pappa, syster, jag, bror jan -06, en av få ggr hela familjen är samlad! <3

Hur sött var inte detta paret då? =)


Bild: Gigglesugar

Dagens lista

Dagens humör: Jag är nog ganska neutral som dem flesta dagarna =/
Dagens borde: Göra klart tentan en gång för alla!
Dagens frisyr: Krusigt uppsatt i en toffs.
Dagens klädsel: Än så länge mjukiskläder, men ska strax byta om..
Dagens planer: Laga mat till mamma o pappa (o ev lillebror) kommer :)
Dagens materiella vill ha: Ny säng!
Dagens längtan: Till tentan är klar och jag får min första csn-utbetalning.
Dagens fundering: Många tankar i mitt lilla huvud tyvärr..
Dagens beroende: Mina missar <3
Dagens tråkigaste: Att jag måste plugga.
Dagens roligaste: Att syrran skrev att hon o Daniel kanske kommer nästnästa vecka :D
Dagens personer: Älskling och missarna, alltid! <3
Dagens irritation: Ingenting idag :)

Jag trivs bäst i lockigt hår

Jag blir mer och mer säker på att jag ska göra en volympermanent. Jag trivs verkligen bäst när håret är lite lockigt/vågigt/krusat. Igår flätade jag hela håret när det var blött innan jag gick och la mig. Imorse såg jag ut som ett troll, men när jag satte upp det blev det ganska fint. Finare än mitt vanliga raka iaf :) Har trivts hela dan och kommer ha det imorn med. Så ja, nån som vill volympermanenta mitt hår? =)


Well, det syns knappt på bilderna, men jag trivs iaf ;)

Nytt i sovrummet


Nya mattan. 199:- på Rusta. Bianca inspekterar ;)

Ställde in lampan från vardagsrummet eftersom den ändå ska vara där sen när vi köpt KULLA till vardagsrummet. Framför kommer det stå en "fåtölj". O alla möbler ska bytas till vita.

Tänkte mig nåt sånt här i fönstret sen (blommor och ljusstakar är lånade från köksfönstret), skulle det bli bra tro? Vill inte ha nån lampa eftersom jag tycker det blir så många lampor ändå. Blommorna ska självklart ha krukor.

Dagens outfit 21/8-08



-Klänning, HM
-Strumpbyxor, HM
-Skärp i krokopräglad skinnimitation, HM

Dagen idag

Hej hallå!

Jag har visst blivit riktigt dålig på att uppdatera. Too much to do ;)
Idag har jag varit hos Cissi o Wille. Blev en promenad på 2 timmar med stopp på Janne Banan, Netto, Rusta och Mio. Hittade en matta till sovrummet på Rusta som jag gick o köpte sen. När vi kom hem till Cissi försökte vi få lite fina bilder på Wille med dopklänningen när han låg på fårskinnsfällen, men han ville inte skratta för oss idag hihi. Ska be Cissi skicka några bilder sen så kan jag lägga upp dem här. Sen kom älsklingen och hämtade mig, så åkte vi hem och lagade lite couscouswok. Efter det åkte vi till Stanley's för han skulle tvätta bilen. Men jag orkade inte sitta och vänta där i en timme så jag promenerade bort till Rusta och köpte mattan. Så blev en till promenad på ca 30-40 min.
Har smaskat på lite godis nu så det tar väl ut promenaderna hihi. Men jag har bestämt mig för att äta godis när jag känner för det istället, för det är faktiskt inte så ofta längre. Jag går ju ner ändå liksom. Får se om jag cyklar lite sen också.
Pappa kunde inte komma o hjälpa mig med tentan ikväll så han kommer imorn på förmiddagen istället. Hoppas han kan reda ut det åt mig så den blir klar nån gång. Sen på eftermiddagen kommer han, mamma o kanske min bror och äter mat här.
Nu ska jag glo lite på tv och sen titta till tentan och göra det jag kan utan pappas hjälp.

PUSS

Det går framåt

Känner mig rätt duktig nu, det var bra att jag ställde in allt jag skulle göra ikväll. Har gjort en hel uppgift på tentan. Haha, det låter lite men det är rätt stora uppgifter. Så nu känns det lättare faktiskt. Imorn kommer förhoppningsvis pappa hit på kvällen (eller jag dit) och hjälper mig med dem två uppgifterna som jag fastnar på hela tiden. Hoppas bara han förstår dem bättre, men han brukar va bra på sånt där :)

Ikväll blev jag jätteglad när jag pratade med Cissi. Hon undrade om jag kunde vara barnvakt till Wille den 10 september, en stund på kvällen. Pappa Fredrik hade velat att jag skulle vara barnvakt (av de dem haft i åtanke) för att han sett hur gullig jag är mot Wille och att han trodde jag skulle ta väl hand om honom. Hur glad blir man inte av att få sånt förtroende?! Jag blir superglad, särskilt eftersom han är så liten med (eller ja, han e ju nästan 5 månader då). Känns så skönt att dem litar på mig. O jag tar självklart hand om honom väl! Kommer inte släppa guldklimpen på hela tiden, vill bara gosa gosa gosa! :)

Imorn vid 12 ska jag till Cissi och Wille. Ska se efter lillen lite medans Cissi rensar ur sina garderober. Sen ska vi ta en promenad upp till Rusta och Mio o glo en sväng. Vi slår två flugor i en smäll; motion och inredning ;) Super ju!

Nu har jag precis cyklat så ska gå och duscha nu. I fall ni undrar om jag lagt ner mitt nya nyttiga liv bara för att jag inte skriver matintag o så längre så kan jag säga att jag inte gjort det, jag orkar bara inte skriva ner. Jag kämpar fortfarande :) Det ger resultat med, -2 kg på vågen häromdagen :D

PUSS

Jag och en 9 dagar gammal William :) Söto!

Inställt

Har ställt in både det ena och det andra idag för idag tänkte jag att jag skulle ha en riktig pluggkväll. Måste verkligen det! Skulle ut o gå med Hannah, på bio med pappa och mormor, till Madde på tv-kväll... men ja, tentan är viktigast just nu. Förhoppningsvis är det bättre nästa vecka (dock börjar Komvux men det är nog ganska lugnt första veckan).

Fick Mio-katalogen idag! Hittade massa inspiration! Nu vet jag hur jag vill ha det i köket (inget som kostar, snarare tvärtom), nu gäller det bara att övertala älsklingen ;) Fick även en idé till sovrummet, men får se hur jag gör med det... lite för färgglatt för mig, men man kan ju testa :)

Nu ska jag tillbaka till skolböckerna!
Tjingeling!

Hur söta som helst

Hur söta var inte dessa mattor? Det är några av höstens nyheter på Mio och dem kostar 1450:-/st. Något för er med barn :)

Bild: Mio

Inredning - Rusta

På Rusta kan man faktiskt hitta en hel del fräsch inredning. Fyndade t.ex våra hatthyllor där. Dem är fortfarande mina favoritmöbler i lägenheten, trots att dem är i ek ;)
Kikade in en sväng på hemsidan nu för jag skulle kolla efter cerisa runda mattor. Känner att hallen skulle behöva en färgklick. Hittade dessa badrumsmattor (inget annat funkar för oss eftersom katterna spyr/kissar/whatever på mattorna så dem behöver vara tvättbara) i cerise. Kostar 29:- Två sånna i hallen kanske? Funderar dock på om det blir en för stark kontrast till det vita.

Sen så är jag ute efter ett fårskinn, eller rättare sagt något som ser ut som ett fårskinn för något äkta vill jag inte ha. Köpte ett från Haléns en gång men det åkte ganska snabbt i soporna för det såg allt annat än verklighetstroget ut. Hittade detta på Rusta, nån som vet hur det är i verkligheten? Endast 99:- Skulle vilja ha det i sovrumsfåtöljen sen.

Sist men inte minst hittade jag ett överkast jag kan tänka mig. Men även där, någon som vet hur det är i verkligheten? Får nog bli en sväng till Rusta helt enkelt! :) Överkastet kostar 299:-

Bild: Rusta

Dagens outfit 19/8-08



-Klänning, HM
-Leggings, HM

Inspiration - sovrum

Tittade igenom nya Ikea-katalogen och hittade en del fina sovrum. Den gröna sängen tycker jag är riktigt cool och hade den varit vit hade jag gärna sovit i den.




Bild: Ikea

Sovar-dag

Dags för en uppdatering kanske! Jag har varit riktigt trött idag så har inte orkat sitta vid datorn. Har bara sovit hela dan och kvällen. Blir så trött av att älsklingen sover när han har jobbat natt. Han sover fortfarande och sover nog för natten nu, men jag kände att jag behövde gå upp en stund. Hoppas jag kan somna sen bara...
Jag som skulle plugga idag. Nu känner jag mig inte tillräckligt pigg för det. Suck. Får aldrig in den där förbaskade tentan. Jag har sån fruktansvärt dålig självdisciplin. Vilket har visat sig på fler sätt dem senaste dagarna. Har börjat slarva med maten också, inte rört på mig samt ätit snacks. Idag beställde vi pizza. Well, 10 dagar till jag ska väga och mäta mig så jag hinner ju rätta till det ;) Imorn SKA jag börja igen...!
Nu tvn...
Tack för alla fina kommentarer om våran lägenhet! :)

PUSS

Välkommen in i vår hall!

Sista delen av rundvandringen hemma hos oss för den här gången blir hallen. Samma gäller här - väggarna ska bli vita. Annars är jag nog ganska nöjd med hallen, förutom att den är väldigt kal. Måste klura ut vad jag ska göra åt den saken.






Väldigt kassa bilder, inget ljus överhuvudtaget i hallen, men ni ser ju hur det ser ut iaf :) Tack för titten och välkomna åter! ;)


Vårt vardagsrum

Vardagsrummet är nog det rum som är mest klart. Fattas bara vita väggar och möjligtvis en vit tv-bänk. Sen ska lamporna bytas ut till Ikeas KULLA nån gång. Sen kuddar o sånt blir man ju liksom aldrig klar med, det vill man ju byta ut hela tiden :)







Ja soffan är ruskigt skrynklig. Tyget har blivit väldigt dåligt på sistone och är inget jag kan göra något åt tyvärr. Min älskade soffa :(

Vårt kök

Köket är det rum som hos oss alltid ser likadant ut. Jag vet liksom aldrig riktigt vad jag ska ändra. Dock är det långt ifrån färdigt. Det ska bli vita väggar, och där tavlorna sitter vill jag ha något annat, gärna en väggvinyl. Är trött på vitrinskåpet, men det är väl bäst jag är tyst om så inte älsklingen hör ;) Sen är ju andra delen av köket som inte syns på bild långt ifrån klart. Vill ha ny diskbänk, nya vitvaror, nytt kakel, nya bänkskivor osv.. Får bli bild på det en annan gång för jag orkade inte diska nu :P
(Ursäkta persiennerna!)




Vårt lilla kontor

Kontoret är en gammal klädkammare som vi gjort om så det blivit ett med hallen utan tröskel och dörrkarm. Vi är nöjda! Lite vit färg och två vita hyllplan istället för ek + gömma sladdarna lite bättre, sen är det färdigt!


Vårt sovrum

Nästa rum i rundvandringen blir sovrummet. Det råder totalt kaos där inne! Eller kanske är det tvärtom med tanke på att det är så tomt? Ny dubbelsäng ska köpas (ni ser ju hur sliten den nuvarande är!), nya sängbord och sänglampor ska införskaffas, gardin ska sys, blommor och ny fönsterlampa behövs, nya byråer ska skaffas... listan kan göras lång. Så här ser det iaf ut för tillfället.



Jag skäms för att visa detta... så det ser ut!

Vår balkong

Först ut blir balkongen, ni vet den jag inte blir klok på? ;) Det får bli nästa sommars projekt (det säger jag varje år haha).

Här skulle jag vilja ha nya möbler, eller dynor till dem möblerna vi har. Plus en snygg tavla ovanför på väggen.

Känns inte som det går att göra så mkt annat med det här hörnet, och katterna älskar att ligga där på kudden. Kanske måla pallen vit?

Hemma hos oss-tema idag

Eftersom jag egentligen vill att den här bloggens fokus ska ligga på inredning (vilket den ju definitivt inte gör) så tänkte jag ha ett hemma hos oss-tema i bloggen idag. Låter det bra eller? Har ju knappt några bilder från lägenheten alls i arkivet så kanske det är dags nu? Eftersom vi snart ska måla om överallt och köpa nytt till sovrummet tänkte jag att det kanske är lite kul att se hur det ser ut just nu. Så det får bli ett rum per inlägg lite senare. Måste först plocka iordning lite snabbt här hemma innan jag kan fota ;) Hoppas ni har överseende med sovrummet bara som just nu är väldigt tomt.
Återkommer snart med bilder då!

Tjing!

Min älskade vaktmästare

Idag är det älsklingens sista arbetsdag. Han har tagit på sig ett extrapass så han jobbar dubbelt idag. Han började nu vid 3 och slutar halv 8 imornbitti. Fattar inte hur han orkar, men han tänker ju på att vi ska klara oss i höst så det är ju bra. Känns väldigt konstigt bara att han inte kommer hem förren imorn. Men det blir nog bra! :)
Var ju tvungen att föreviga vaktmästarutstyrseln nu när den ska lämnas tillbaka hihi ;)

En väldigt stressad sambo

(Någon som har tips på hur man kan fräscha upp våran extremt fula ytterdörr utan att "förstöra" den?)

Dagens matintag/motion 16/8-08

Ojojoj, imorn får jag nog ta nya tag. Vilka dåliga dagar det har varit nu ett tag. Dags att skärpa till sig om det ska va någon förändring på vågen när jag har väg- och mätdag.

Lunch: Gårdagens tonfisksallad + en banan
Middag: Våran rätt. Dvs kyckling, wokgrönsaker, matlagningsgrädde med massa kryddor och couscous till
Snacks: Chips o dipp, cashewnötter

Kvällsmat? Ja det lär väl bli i natt nån gång...
Motion/träning? Ha, uteblev idag med...

Jisses vad jag är rädd för att trilla tillbaka till gamla vanor igen. Men nej, nya tag imorgon.

Älskade ni <3

Då var man ensam igen. Cissi o lilla familjen har åkt hem och älsklingen har åkt till jobbet. Usch, varför känns 8 timmar mkt längre på natten för? Känns som det är en evighet tills han kommer hem. Men det är väl för att man säger 'imorgon' liksom... Aja. Varit en trevlig kväll iaf med min sötaste vän o gulligaste ungen :) Karlarna satt som vanligt vid datorn så de såg vi inte så mkt av :P

Världens finaste! <3


Ungen har stil! ;)

Tittut! <3

Wiiiiie :) Gladaste ungen i världen!

Älskar er så mkt! <3 Never forget!!

Nu ska jag fortsätta kolla på Madonna-konserten, sen ska jag försöka plugga lite. Lär inte kunna sova nåt i natt ändå...

Pöss godbitar!

Gomorron ;)

Ja för mig är det iaf näst intill morron. Har varit vaken 1½ timme iofs, men älsklingen gick precis upp. Han ska ju jobba i natt så han behövde ju sova + att han nu har jobbat 7 dagar i rad... bara 2 kvar nu då ;)
Ikväll kommer Cissi, Fredrik och lille Wille :) Ska bli så himla skoj! Ska köpa hem lite snacks tänkte jag. Det är inte ofta vi får finfrämmande så tänkte att det får bli snacks ikväll ;) Får köra lite extra på cykeln sen ikväll hihi. O imorn :P
Annars hade jag tänkt hinna till stan och köpa dem där tröjorna jag spanade in i torsdags... men det stänger ju om en timme så det hinner vi kanske inte. Men en sväng till Jysk ska vi iaf o kolla byråerna och lakan. Kanske en sväng till Lager 157 oxå.
Hinner nog inte skriva mer idag innan dem kommer så vi hörs senare ikväll eller i natt. Lär väl va uppe länge eftersom jag är ensam ;)

Kram hela dan!

Kan knappt fatta det själv

Varje gång jag väger mig nu så visar det ytterligare lite mindre än gången innan. Jag är på gång med andra ord! :) Så jäkla skönt att det ger resultat. O ändå är det inte så jättemkt jag har ändrat i mina vanor. Jag rör på mig liiiite mer, äter mkt mindre snacks och äter lite nyttigare mat. Jag rasar ju inte i vikt liksom, men det vill jag inte göra heller. Jag vill att det ska ta lite tid så jag kan hålla vikten sen. Men jag går åtminstone ner och inte upp som innan! :D Förut var det liksom hemskt att ställa sig på vågen, för den visade bara mer och mer för varje gång.

Haha, jag som sa att jag inte skulle väga mig.. sen blev det att jag skulle väga mig varannan vecka.. o så smygväger jag mig lite då o då ;) Men när jag har min riktiga "vägning och mätning" så skriver jag ju upp, och nästa gång är den 28 augusti. Då kommer jag ju väga mig ordentligt, dvs innan frukost. Nu vägde jag mig ju precis. Fast ändå visade det ju neråt så det är ju jättebra! *lycklig*

Puss alla som följer mig på vägen!

Dagens matintag/motion 15/8-08

Lunch: En skål naturell lättyoghurt med skivad nektarin
Middag: Tonfisk- och couscoussallad med fetaost, paprika, sallad och tomat
Mellis: En persika
Kvällsmat: Tonfisksalladen + två Finn Crisp Multigrain
Innan sängen: En banan
Motion/träning: Uteblev

Jag har legat lite på latsidan nu några dagar. Inte bra. Får bli både promenad och motionscykeln imorn. O riktig maaaat! Blivit mkt sallader nu när älsklingen jobbat. Jag orkar verkligen inte laga mat. Men imorn är älskling hemma o kan laga mat ;)

Ett annat alternativ

Här är ett annat alternativ jag har till "fåtölj" i sovrummet. Gillar denna massor, men kanske lite hård som fåtölj. Å andra sidan lär man ju aldrig sitta i den iaf, kommer ju vara med prydnad än funktion. ;) Även denna kostar 1295:-, och den heter Jakob.

Bild: Ikea

Nyhet på Ikea

Kollade precis in Ikeas hemsida och fick syn på den här stolen som jag inte hade sett innan. Bernhard heter den och kostar 895:- Har ingen aning om vart just jag skulle ha den, men tyckte den va läcker. Synd den inte var vit ;)

Bild: Ikea

Knallrosa himmel

Försökte precis ta kort på den vackra himlen. Men ja, bilden visar ju inte verkligheten precis. Himlen är knallrosa, på bilden ser det ju jättefesigt ut. Har man världens sämsta kamera så har man... ;) Tacka vet jag sambons systemkamera. Men jag vet inte hur man lägger in bilderna från den och jag ville ju visa lite fort här hihi.

Städar och pluggar

Idag blir det glest med uppdatering i bloggen. Måste storstäda och fixa klart lite med tentan. Så kommer inte sitta vid datorn så mkt. Tittar in då o då för att läsa och svara på era kommentarer! Tack för dem :)

Kram hela dan!

Saknar min tuss... <3

Dagens outfit 15/8-08


-Tee, HM Organic
-Jeanskjol, HM
-Leggings, Netto

Funderar på dessa


Ska försöka få med mig älsklingen till Jysk imorn innan han börjar jobba. Vill kolla in dessa byråer. Om dem är fina och finns i lager, tänker jag lägga ut våra Malm-byråer på Blocket. Det är bara erbjudande på dem här till på söndag är det värsta, men visst borde våra Malm-byråer gå att sälja? Även om dem inte blir sålda till på söndag menar jag. Får väl låna pengar av oss själva isf. Fast det kommer aldrig älsklingen gå med på, haha.
Men vill så gärna ha vita byråer och helst inte Malm. Känns som halva Sverige har dem ju. Dessa liknar ju ändå lite, för Malm är ju snygga som så.
Vad tror ni? Får vi våra gamla sålda?

Bild: skärmdump från Jysk-bladet på Jysks hemsida

EDIT: Det är två stycken höga vi kommer köpa isf. Alltså två för 700:-/st. Eller ska man ha den låga kanske? Blir ju mindre förvaring än vad vi har nu då...

Dagens matintag/motion 14/8-08

Det är ingen mening att jag staplar upp frukost, lunch osv idag för idag har verkligen varit en dålig dag. Eftersom jag skulle på stan vågade jag inte äta något innan (jag får alltid ont i magen på stan av det jag ätit, vad jag än äter, antagligen psykiskt), så därför var jag ju så hungrig på stan att det blev en cheesburgare på McDonald's. Sen kom jag inte hem förren 18, och då hade vi inget hemma att äta... då ringde mamma som en räddare i nöden, så gick bort till henne och åt kycklingfilé och wokgrönsaker. Till kvällsmat blev det det gamla vanliga med naturell yoghurt och skivade nektariner + två Finn Crisp Multigrain. Så det ordnade ju upp sig sen framåt kvällskvisten ;)

Dagens motion/träning: Shopping på stan + promenad på sammanlagt ca 40 min.

Stan med Cissi

Tjolahej!

Precis hemkommen från en hel dag nere på stan med världens bästa Cissi och världens sötaste William :) Blev en del bilder på Wille, hihi.




Världens sötaste unge liksom! :) Alla mina kompisars barn är världens sötaste ungar, men William blir lite speciell för mig just för att jag står Cissi närmast. Hon är ju min bästaste bästa vän! Hihi. Men skärpning på oss nu! Vi måste börja ses oftare! Vi måste ju börja leva upp till vår vänskap ;)

Det blev inte mkt till shopping på stan, har ju inga pengar. Men fick lite pengar av älskling innan iaf så jag kunde köpa mig en almanacka och lite tvål o grejer på Apoteket. Min snälla älskling <3 Provade en jacka också på HM som jag nog kommer skicka efter. Kan visa den sen.

Nu ska jag nog ringa mamma o se om hon kan skjutsa mig och hämta mitt paket. Hade kunnat gå, men jag vet ju inte om det är en stor kartong eller påse, så vågar inte chansa.

Puss hela dan!

Dagens matintag/motion 13/8-08

Lunch: Gårdagens räk- och couscoussallad
Mellis: Två nektariner
Middag: Gårdagens räk- och couscoussallad + två Finn Crisp Multigrain
Mellis: Godis hihi *min godisdag*
Kvällsmat: En skål naturell lättyoghurt med skivad banan o nekatarin + två Finn Crisp Multigrain
Motion/träning: En kort promenad på ca 30 minuter

Jaa ni, det verkar inte som jag blir någe bättre på frukostfronten. Jag får ju inte sova om nätterna för min älskade lilla minikatt, så det resulterar i att jag ligger och sover halva dagen. Då är det ju dags för lunch...

Ibland tycker jag om att vara liten :)

Ja, vid tillfällen som denna. När man hittar massa snygga kläder på barnavdelningen. Nu har jag oftast 170 när jag köper på barn, men innan jag gick upp i vikt kunde jag ha 152. Nu går det liksom inte riktigt på bredden ;P Iaf, det var inte detta inlägget skulle handla om, utan om denna snygga koftan jag precis hittade på HM's barnavdelning.

Imorgon kommer mitt paket från HM med massa (!) kläder i. Om det blir till att skicka tillbaka massor, vilket det med all säkerhet blir, så kommer jag nog klicka hem denna istället. Kostar 249:- och finns även i brunt, lila och grått. Jag gillade denna färgen bäst.

Bild: HM

Är det möjligt?

Idag när jag klädde på mig gick det ovanligt smidigt. Tröjan som annars brukar kännas som att man drar på sig ett korvskinn typ gled ner. Är det möjligt? Inbillar jag mig eller kan man verkligen känna skillnad på bara 1½ vecka?! Bra för motivationen om inte annat.

Idag är som sagt min godisdag så jag har precis varit och köpt liiite lösviktsgodis. Tänker inte trycka i mig tills jag spyr bara för att jag får äta. Nej, jag tänker äta med måtta. Så nu ska jag bara plugga några timmar, sen ska jag gå bort till Madde. Hoppas ni har en bra dag!

PUSS

Dagens matintag/motion 12/8-08

Frukost/mellis (?): En banan
Lunch: En skål naturell lättyoghurt med skivad banan och kanel
Mellis: Två nektariner
Middag: Räk- och couscoussallad med tomat, sallad, rödlök och fetaost, toppat med örtsalt
Mellis: En nektarin
Kvällsmat: En skål naturell lättyoghurt med skivad banan och nektarin + fyra (dem är små) Finn Crisp Multigrain med skinka
Motion/träning: 10 min på motionscykeln (jag var trött idag!)

Jag älskar couscous, det är verkligen det godaste som finns! Synd att det är så mkt kolhydrater i bara. Men är det nåt jag inte tänker sluta äta för att gå ner i vikt så är det couscous. Man kan ju äta mindre av det istället.

Imorron är det min godisdag! :D Valde onsdagen eftersom jag och Madde har våran tv-/tjejkväll då. Dock blir det ingen läsk för mig. Självklart lite sugen på Coca Cola, men jag är mer sugen på att gå ner i vikt :) Det är ju inte så att jag aldrig mer kommer dricka läsk, men jag känner att det får räcka med godis imorn iaf. Dricker smaksatt mineralvatten till istället :)

O va glad jag blev idag när jag insåg att jag hade köpt fel smak på Finn Crispen sist, så blev ett nytt paket. GODA! :) Sist var det med smak av kummin, inte undra på att dem va äckliga. Så ni som köper Finn Crisp, se till att inte ta dem som heter CARAWAY :P

Pluggar

Nu har jag suttit och pluggat i flera timmar, men det känns inte som jag kommer nånstans. Jag skriver o skriver o skriver, och timmarna bara går. Fattar inte hur jag ska hinna detta egentligen!? Skolan börjar om tre veckor, o jag vill ju gärna ha lite marginal så att läraren hinner både rätta och höra av sig. Plus att jag kanske måste göra om någon uppgift eller så för att den inte är godkänd. Så ja, absolut senast söndag måste den in för då är det ju två veckor kvar. Gash! Jaja, bäst att fortsätta antar jag. Ska cykla snart också. Kanske gör det nu förresten, så får jag en paus från pluggandet.

Hoppas ni har en roligare kväll än vad jag har! <3
Pöss!!

Stolar till balkongen

Orkade inte ta det sista inlägget jag hade planerat igår.. så det kommer nu istället ;)
Jag blir inte klok på våran balkong. Vi har inte suttit där ute en enda gång i sommar för den är inte ett dugg inbjudande. Så här ser den ut nu (minus kuddarna typ):

Väldigt tråkig, opersonlig och intetsägande. Jag tycker dessutom inte om möblerna för fem öre. Nu till mina tankar. Jag funderar på att sälja soffan och stolarna (om det går) och behålla bordet. Vända bordet åt andra hållet och ställa det mitt i så att det blir plats runt om. Köpa 6 st stolar, två till varje långsida och en vid varje kortsida och ha balkongen som ett matrum. Alltså så det ser ut som i ett matrum liksom. Vi använder den ju ändå inte på nåt annat sätt. Jag tror att vi skulle använda balkongen mer om vi hade andra stolar. Dessa stolar funderar jag isf på:

Den första kostar 169:-/st och den andra kostar 355:-/st. Jag tycker den andra är snyggast men skulle vi köpa någon av dem så blir det isf den första, för över 2000:- för stolar till balkongen som man bara använder halva året känns lite onödigt.
Sen får man ju piffa med nån snygg tavla, duk, lyktor, lampa och så vidare för att få det mysigt. Jag tror det kan bli bra. Det andra alternativet är ju att köpa snygga dynor till dem möbler vi har, men jag tror inte vi använder balkongen mer för det tyvärr. Kanske skulle sälja hela möblemanget och bara använda den till att hänga tvätt?! Haha.

Bild: Privat & Ikea

Dagens matintag/motion 11/8-08

Brunch: En skål naturell lättyoghurt med skivad banan och kanel + ett kokt ägg med örtsalt
Middag: Kroppkakor, lite champinjoner och en tomat (vi behöver handla! haha)
Mellis: Två nektariner
Kvällsmat: Två Lingon Grova med stekt ägg med örtsalt + en nektarin
Motion/träning: 30 min på motionscykeln

Förmodligen blir det en banan innan sängen...

Fåtölj till sovrummet?


Den här besöksstolen från Ikea tycker jag är så himla läcker. Älskar formen! Det enda jag inte är så jätteförtjust i är benen, men det kan jag leva med. Vad tror ni om den som "fåtölj" i sovrummet? Allt kommer ju vara vitt där inne sen när vi är klara så först tänkte jag att man kanske kunde klä om den med nåt vitt tyg (svårt??) men den kanske blir snygg som den är? Den bryter ju av mot allt det vita. Sen kan man ju ha någon grå kudde eller så i sängen för att matcha. O kanske en snygg vit kudde i stolen? Den kostar 1295:- vilket inte är så farligt egentligen. Man ska ju bara ha en.

Bild: Ikea


Sängbordsfunderingar

Jag har kommit på en ny, och mycket billigare, lösning som sängbord. Jag hade ju tänkt spara till Svalöv, men eftersom det är fler som har dem och ska köpa dem, så känns det inte så roligt (plus att jag inte gillade dem lika mkt när jag såg dem irl). Vill för en gångs skull ha något som ingen annan har. Tyckte ju jag var påhittig som skulle ha dem innan eftersom "ingen annan kommer ha dem eftersom det egentligen är sidobord". Ja men tji fick jag, helt plötsligt var det en annan inredningsbloggare som hade dem som sängbord och då fick ju även andra tips om det. Så jag var väl inte så himla smart ändå ;P
Iaf de jag tänker på nu är dessa pallar från Ikea. De kostar 175:-/st och jag tänkte isf spraya/måla dem vita.

Det blir ju bara 350:- + färg för båda. Galet billigt för sängbord! Säljer vi dem vi har nu blir dem dessutom gratis :P Kan ju, om inte annat, vara en bra lösning tills jag hittar drömborden som ingen annan har ;) Vad tror ni? Kan det bli bra? Eller är det en förfärligt dålig idé? :)

Bild: Ikea

Morsning korsning!

Hallå där! Idag är jag på lite bättre humör än igår, fast det kanske inte märktes så mkt i bloggen? :)
Idag kommer bloggen te sig lite som en inredningsblogg för jag har massor av idéer idag som jag tänkte dela med mig av :) Ni som inte gillar inredning får väl läsa någon annans blogg idag då hihi.
För övrigt har jag tänkt ha en pluggdag idag. Förberedde lite innan jag gick o la mig igår så nu känns det lite bättre och lättare på den fronten. Denna vecka ska den bara in! Annars kommer jag inte hinna söka csn innan skolan börjar.. kanske jag inte hinner ändå iofs, beror ju på hur snabb läraren är på att rätta den. Men då har jag gjort allt jag kan iaf!

O ni glömmer väl inte påminna mig om att jag ska cykla idag?! ;)

Puss på er!

Beställt

Dessa två par stövlar har jag precis beställt till hösten.

Grå, Ellos 349:- (rabatt 40% på det, så 209,50)
Bruna, Haléns 349:-

Hoppas att jag kan ha dem nu bara! Vill ha lite fler par att välja på i höst. Inte bara ett par som annars. Har ju ett par svarta blanka också sen i våras. Kanske att jag beställer dem jag bloggade om häromdagen också, men det får bli senare isf. Dem hade inte fått så bra kundkommentarer, så vågade inte ta dem nu med rabattkoden.

Nu ska jag sussa! Natti natti :)

Hm...

Vart tog tiden vägen!? Tiden bara rusade iväg och så var klockan mitt i natten helt plötsligt. Har jag cyklat tror ni? Näe... Helvete! Nu är det två dagar sen igen... så här blir det varje gång. Jag cyklar/promenerar en gång sen bara rinner det ut i sanden. Får inte hända igen nu när jag är så duktig med att inte äta godis o sånt. Ååååh! Påminn mig imorn om att jag ska cykla!! ;)

Puss på er!

En till bild

Cissi skickade lite av deras bilder från dopet. Vi lyckades ju inte få några sånna här fina utebilder den här gången. Tyckte denna va så fin så va tvungen att lägga upp den här :)

<3

Mätt och belåten!

Har ätit lite dåligt idag. Ingen frukost, ingen lunch, knappt nån middag (lite pastawok från igår) så jag har i princip varit konstant hungrig. Därför lyxade jag till det lite idag och gjorde mig en dinkelpizza. Bytte även ut osten mot fetaost. Nyttigare och jättegott! Mina föräldrar var här förut och dem skulle hem och göra pizza så jag blev så sugen. Så jag letade upp en nyttig variant och jag hade sån tur att allt fanns hemma också.
Madde kunde inte ikväll så jag har varit själv, men hon är ledig mycket i veckan så ska ses då istället. Kanske en sväng på stan skulle sitta fint, länge sen nu! Får fönstershoppa dock.. o äta innan så vi inte hamnar på McDonald's ;)
Ska cykla sen också. Blev ju inget igår så kan inte skippa en dag till. Ska försöka cykla tidigare om dagarna, men det är lättast på kvällen tycker jag. Tyvärr. Men bättre då än inte alls antar jag.

Puss

Vågen visar resultat!

Jajjemen, neråt går det! :) O då vägde jag mig ändå nu precis, med mer kläder och mat i magen... inte illa :) Så nu blev jag lite glad igen. Allt går iaf inte emot mig ;)

PUSS

PS. Bra att jag ställde mig på vågen nu fast jag sagt att jag inte ska väga mig. Jag har nämligen varit sugen på att baka idag. Suget försvann nu när jag gick av vågen :)

Vi mot världen

Ja den här veckan känns det verkligen som det är vi (jag o älskling) mot världen. Känns som att nästan alla har haft något att klaga på eller blivit sura över den här veckan. Är så trött på det nu! Sluta sura, va glada istället! Livet är för kort för småtjaffs! :)

Men vad man än gör så är det aldrig bra. Usch. Känns som man lika gärna kan gå och dö ibland.

Älskar dig älskling. Vi mot världen <3

Dopbilderna

Ja, här kommer dem, bilderna från Williams dop igår. Jag är iaf nöjd med bilderna...

Presenterna från oss

Fredrik, Cissi, Cissis lillebror Adam, Cissis lillasyster Mia o så William



Hampus (med Pär) höll låda i kyrkan ;)

Dags att bli döpt


Döpt!


Pappa Fredrik sjunger o spelar


Hampus och Linda


Hampus växer så det knakar!

Utanför kyrkan. (Tyvärr gick det inte klippa bort mig)

Dopfika!

Mamma Cissi

Linda o Pär



Världens bästa och finaste älskling <3

Presentöppning!

Hoppas dem blev lika glada som dem ser ut ;)

Fina!

Typ det enda man såg till av Wille efter kyrkan, hehe. Baby på vift!

Linda, jag och Cissi <3

Så där ja! Det var dem bästa av korten det. Ledsen Cissi att det inte blev fler på Wille :(

Pöss


Gomiddag!

Hallå där! Kom upp ganska skapligt idag ändå. Älsklingen har kommit på ett knep hehe. "Nu går jag strax till jobbet!" Vaaaa?? "Ja klockan är ju snart tre..." Haha, då vaknar jag till kan jag säga :P
Vad står på schemat idag då? Mjo, ungefär samma som igår minus dopet då. Kanske ska träffa Madde också. Hoppas på det! Annars blir det en lugn dag och kväll. Måste fixa med tentan idag. Drar mig för det just för att när jag väl sätter mig med den så kan jag inget och då blir jag ännu mer stressad. Måste promenera eller cykla idag också eftersom jag inte gjorde det igår. Ska lägga upp dopbilderna snart med :)
Nej, nu ska jag duscha och äta nåt! Hörs om en liten stund.

Kram hela dan!

Måsten inför hösten


Rostfärgad polo, Ellos 149:-
Jeansväst, Gina Tricot 249:-
Flerfärgad polo, Ellos 399:-
Väska, BagsandFashion 429:-
Armband, BagsandFashion 229:-
Klocka, BagsandFashion 199:-
Stövlar, Ellos 399:-

Dagens matintag/motion 9/8-08

Frukost: En Lingon Grova med kokt ägg o örtsalt
Lunch: Dopfika, dvs en chokladboll, en kaka och ett glas saft. Hm...
Mellis: En nektarin
Middag: Pastawok med rökt kalkon
Mellis: En banan
Kvällsmat: Två Lingon Grova med kokt ägg o örtsalt + en skål med naturell lättyoghurt med skivad banan och nektarin
Innan sängen: En nektarin
Motion/träning: Inte orkat idag, tar igen det imorgon.

Mja, stolt över mig själv att jag lyckades så bra under dopfikat iaf. Nåt vill man ju ta liksom, men höll mig från tårtan och alla dem andra kakorna iaf. För några veckor sen hade jag svullat kan jag säga.. Sen så behöver jag äta en rejälare frukost, I know...

Jämför man med hur mina dagar såg ut t.ex. förra veckan så är det här en hur bra förbättring som helst så jag är riktigt stolt över mig själv!

Gosigt värre

Så här gosigt har jag det när jag sitter med datorn i soffan. Då kommer Bioz och lägger sig med huvudet på magen. Mmm, så mysigt att ligga och trampa på mattes tjocka mage, hihi. Sorry Bioz, den ska bort! ;) Så här har ni, som känner oss, bildbevis på att Bioz ÄR en goskatt! Så det så :)


Kjolar som väcker ha-begär

Jag har hittat två apsnygga kjolar på Haléns som jag vill ha! O då menar jag verkligen vill ha!

Den lite utsvängda kostar 249:- och den med hängslen kostar 349:- Jag vill ha båda!

Och hur söt var inte denna klänningen?

Inte alls min stil dock, så den blir det inget med. Kostar 299:- också hos Haléns.

Bild: Haléns

Dop i Törnsfall

Tjenamors! Nu är jag hemkommen från Williams dop i Törnsfall. Det va jättefint :) Vi fick ju tyvärr avbryta ganska snabbt eftersom älskling började jobba vid kl tre. Åkte därifrån fem i, haha, så han kom väl precis till jobbet. Han lämnade av mig här utanför tjugo över. Får hoppas dem inte blir allt för sura ;) Bilder från dopet kommer imorn eller kanske i natt. Dem är i älsklingens kamera som ligger i bilen.. Är själv nyfiken på dem hihi.

Nu tänkte jag snart laga mig lite mat. Blev en lite slarvdag idag eftersom dopfikat var när jag äter lunch, men jag lät bli tårtan iaf. Tyckte jag va duktigt ;) Tänkte göra pastawok enligt ett GI-recept idag. Himla gott! Sen ska jag sätta mig vid tentan, blogga lite, cykla (eller ta en promenad) och kanske glo lite på tv. Älsklingen kommer ju inte hem förren runt 1 i natt. Han slutar 12 men ibland kommer han efter 1... pratar... en gång så svarade han inte när jag ringde efter honom när han var sen och klockan va över 1 (första gången han va så sen), så då blev jag så orolig att jag fick ont i magen och kunde inte stanna hemma. Så jag gav mig ut och gick mitt i natten för att möta honom. Jag hann nästan enda fram innan han ringde. Då fick han nog lite dåligt samvete, hihi. Så oftast ringer han nu om han blir sen. Fast inte igår. Men då ringde jag honom kl 1 o han svarade så det va lugnt :) Usch jag är så orolig av mig när det gäller honom o katterna. Hönsmamma haha :P

Ne, dags å laga lite käk!

Puss hela dan!

Törnsfalls kyrka

Dagens matintag/motion 8/8-08

Frukost: Uteblev eftersom jag vaknade så sent tyvärr.
Lunch: Tonfisksalladen från igår + en banan
Middag: Tonfisksalladen från igår + ett äpple
Mellis: En nektarin
Kvällsmat: Två Lingon Grova med kokt ägg och örtsalt, en skål naturell lättyoghurt med skivad banan och kanel
Motion/träning: 30 min på motionscykeln

Försöker äta en stadig kvällsmat (särskilt när jag missat frukosten, fy mig!) för att hålla sötsuget borta. Lättare att skippa godiset om man inte är hungrig.

Nu blir det ett äpple, sen in i duschen! Kalassvettig nu!

PUSS

Trotsa regnet eller ej?

Sitter här och funderar på om jag ska trotsa regnet och ge mig ut och gå. Har två paket att hämta i affären också. Men samtidigt tänker jag att det kanske inte är så smart att bli blöt (för det blir man ju även om man har paraply, bara inte lika mycket) när jag precis varit sjuk. Hm... det kanske slutar snart?! Antagligen inte... Visserligen duggar det bara lite och man kan ju hålla sig i närheten i fall det skulle börja ösregna.. Ja jag tror faktiskt att jag ska ge mig ut! Måste ju ta tag i det här på riktigt nu. Så vi hörs när jag kommer hem igen!

Puss så länge

EDIT: Ja men självklart skulle det börja regna ännu mer nu bara för det... får nog bli motionscykeln sen istället. Suck då. Mina paket :(

Tjohej!

Jag är frisk och det är fredag! Bra va? ;) Älsklingen gick precis till jobbet. Oj, han blir nog lite sen ser jag nu... Men dem ringde för två timmar sen och frågade om han kunde jobba (15-24) ikväll och imornkväll (han fick alltså bara vara ledig tre av dem fem dagar han hade ledigt). Vi ska ju på dop imorn vid halv 1, tyvärr ligger det ju inte i stan så det blir en blixtvisit. Men huvudsaken vi hinner va med i kyrkan och ge present. Hoppas ni förstår, Cissi o Fredrik, men jag tyckte inte han skulle säga nej till helg-OB när han blir arbetslös om en vecka igen. Vi har helt enkelt inte råd med det. Vi kommer ju iaf! :) På ett sätt var det ju bra att vi inte åkte till Stockholm då för då hade han ju inte kunnat jobba ikväll. Man får se det positivt :) Nästa vecka är hans sista vecka och då är han bara ledig en dag. Hoppas vi kan hitta på nåt då.

Tänkte ta mig en promenad sen om regnet håller sig borta. Annars får det bli motionscykeln. Det som är så bra med att älskling jobbar kväll nu (i fem dagar) är att jag lättare håller mig ifrån godis och sånt (hur ska detta gå på dopfikat?!) för då åker vi ju inte och handlar snacks sent som vi brukar :) Great! En liten gratispush liksom ;)

Nej nu ska jag lägga ut alla grejer på Tradera, gjorde aldrig det igår. Sen ska jag ge mig på tentan igen. Gjorde det igår med men fastnar direkt. Det är så svårt!!! :(

Kram hela dan!

Bara en lista till innan sängen...

Ta fram din mobil och gå in på kontaktlistan. Svara sedan på frågorna.


Har du kysst nummer 7?

Jao, hemnumret, så den ena med det numret har jag ju kysst ;)

Har du träffat nr 9 i veckan?

Näe, det var flera år sen sist (hundtrimsägaren)

Älskar du nr 10?

Japp det gör jag :) Min Cissi.

Är nr 11 en sötnos?

Japp :) Fortfarande min Cissi.

Är nr 15 din bästis?

Nej, känner henne knappt. (Emma)

Har nr 16 gått i samma klass som du?

Nej. (samlingsgrupp för familjen)

Brukar du hänga med nummer 19?

Haha jaa. (samlingsgrupp för flickorna)

Är nr 20 bra?

Jaa hon är super! (Hannah)

Gillar du nr 26?

Självklart! (farbror och faster)

Vet du om nr 31 har ett förhållande?

Haha, ja med min pappa! ;) (mamma)

När träffade du nummer 40 senast?

Typ -98. (Sanne, en kompis i Skåne jag kände på högstadiet)

Gissar att listan ser ganska annorlunda ut om jag inte räknar med samlingsgrupperna, men blir så jobbigt att räkna då, haha.

NUUUU ska jag gå och lägga mig. Natti!


Natti natti

Om jag ska orka upp o få i mig någon frukost imorn (idag!) är det nog hög tid att gå o lägga sig nu. Haha!
Så jag säger god natt, så hörs vi sen! Eller imorn, eller idag eller vad man nu ska säga vid den här tiden ;)

Puss puss

Film - Hancook


Jag och älsklingen såg den nya filmen med Will Smith ikväll. Någon slags actionkomedi skulle det väl vara tror jag. Bra var den! Absolut sevärd. Man kanske inte skrattade så jätteofta, men Will Smith är ju så underbart bra i alla roller han gör. Har du inte sett den så se den! Jag ger den 4/5 i betyg.

Västervik i mitt hjärta

Satt och kollade igenom älsklingens fotomappar förut. Hittade massa fina bilder han har tagit här i Västervik och runt i kring. Tänkte visa några.












Västervik i mitt hjärta! Fler bilder finner du inne hos älsklingen min.

Bild: Christopher Johansson

Vi kör en lista igen

Lista från Thina :)

Hur många signaler tar det innan du svarar i telefonen: Oj, är älskling hemma får han svara, annars mja, många, särskilt om jag inte vet vem där är *telefonskräck* Skojar inte, men mitt hjärta börjar slå jättefort så fort telefonen ringer!

Helgon eller Lunar: Medlem på Lunar men använder den aldrig

Lost eller Cityakuten : Lost såklart! Kan det börja snart igen eller?!

Ute eller hemmakväll: Beror på. En utekväll med tjejerna är ju kul :) Men hemmamys är mysigt :) Både med älsklingen och med tjejerna!

Gillar du katter: Jaa det är det bästa som finns! <3

Salt eller surt: Saltlakrits!

Rött eller blått: Blått på kläder, rött på inredning
Snigel eller Björne: Snigel

Födelsedag: 15 februari 1984

Vad har du på dig: Ljusgrön tee, ljuslila mjukisar och en gummisnodd. Myskläder! ;)

Favoritkarusell: Vill du jag ska spy eller?! ;)

Favoritfilm: Grease!!!

Dröm: Oj, jag har många drömmar! Jag skulle vilja göra något som har stor betydelse för djuren. T.ex åka ner till något ställe som Kreta där dem har väldigt mkt hemlösa katter, och öppna ett hem för dem där. Eller något annat liknande. Sen har jag ju självklart "själviska" drömmar också som att få bygga ett hus från grunden precis som jag vill ha det, bila runt i Kalifornien, leva lycklig med älskling och katterna osv.

Har du barn: Nej! Det var ett jäkla tjat. Fråga mig om 10 år igen och svaret blir detsamma.

Vilket namn står på ditt födelsebevis: Jennica Emma Maria
Favoritfärg: Beror på i vilket sammanhang. I inredning vitt. Annars alla möjliga.
Födelseort: Västervik
Har du varit kär: Självklart

Färg på strumporna: Strumplös

Senaste låt du lyssnat på?: Minns inte, ngn på radion.

Tandkräm: Aquafresh, alla andra e så jäkla äckliga.

Favorit TV-program: Just nu går det väl inga direkt bra program, ja förutom Våra bästa år då :P Men favoritserien är One Tree Hill. Bäst bäst bäst.

Favoritrestaurang: Föredrar att äta hemma.

Favoritblommor: Orkidéer

Tycker inte om: att det är så många djur som far illa i världen :(

Senaste sjukhusvistelse: hm... det var nog när jag hade halsfluss för några år sen

Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: vit såklart!

Vad gör du när du är uttråkad: sitter vid datorn eller går omkring o surar ;)

Ord du använder ofta: Stöööörd. Haha, Cissis ordval smittar av sig ;)

Vän som bor längst från dig: Nina i Eskilstuna <3

Vad retar du dig mest på: Folk som inte tar mig på allvar, t.ex i barnfrågan eller att jag bryr mig om djuren

Läggdags: Alldeles för sent, men skulle aldrig palla gå o lägga mig 22, barntid ju :P

Favorit grupp: Ingen speciell
Favoritfilmmusik: Film är det ju inte, men älskar musiken i OC.

Skostorlek: 34-36

Syskon: En lillebror och en storasyster

Favorit pålägg: Kokt ägg

Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet vem skulle få dina pengar: Antingen till Världsnaturfonden eller till något annat större mer specifikt typ nåt särskilt djur, eller till något mer lokalt som en förening som tar hand om hemlösa katter.

Vilket är det vackraste ordet: katt *ler* även det vackraste levande på denna jord

Bästa bok du läst: Alla Danielle Steel-böcker infaller under den kategorin. Älskar tantsnusk haha!

Är du Internetberoende: Ja!

Favoritdjur: Katt! Någon som inte förstått det än? Hihi.

Gillar du snö: Nix! Det medför bara elände och besvär. Dock tycker jag det ska va snö på julafton, men bara då.

När köpte du något åt dig själv sist: Ett par veckor sen, fast det var älskling som betalade så kanske inte räknas..

Senaste pojkvännen: Christopher, snart 6 åååååår <3

Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa, och varför: Sophia Bush, världens vackraste och mest begåvade människa!

Vilken film såg du på bio senast: The Kingdom, med älskling och mamma o pappa

Senaste köpta skiva: Köper aldrig skivor

Favoritgodis: Saltlakrits och Tutti frutti passion

Bästa känslan: När man kommer hem efter en lång dag hemifrån och katterna kommer och möter en i dörren. Obeskrivligt! <3

Bästa kompis: Katterna och Christopher <3
Vilken är din bästa egenskap: enligt mig själv att jag värnar om djuren, så många som inte bryr sig så jag försöker göra det åt alla andra också. Enligt andra... ja, tell me :)

Blev mycket katter i den här listan, hihi, men det blir ju så när det är dem man lever för! <3


Love you! <3


Inget internet

Tjohej!

Dåligt med uppdatering idag igen, men det beror inte på mig den här gången. Har haft massa stunder idag jag tänkt "ja, det måste jag gå o skriva om i bloggen!" men nää just det, internet funkar ju inte. Men nu är det igång igen! Så jag ska göra mitt bästa för att ta igen lite innan jag går o lägger mig :)
Nu ska jag lägga ut lite grejer på Tradera, sen blir det nog film. Hancook!

Hej så länge!

Peppad

Hej!

Idag skulle vi ha åkt till Stockholm. Men som vanligt med oss så kommer vi inte iväg av en eller annan orsak. Denna gången visserligen en ordentlig orsak (eller två), nämligen att jag är sjuk och att vi inte har någon kattvakt. Tråkigt när man sett fram emot det bara, men inte så kul att vara där förkyld ändå. Nu börjar älsklingen också bli sjuk. Det bådar inte gott inför lördag. Själv känner jag mig bättre. Antagligen för att jag inte ligger i sängen längre och tror att jag är sjukare än jag är, haha. Madde o Alicia var här igårkväll, hade dem inte varit det hade jag nog kollat på tv under täcket, och visst känner man sig sjukare då? Jag blir alltid sängliggande när jag är förkyld, med eller utan feber. Okej, man ska ta det lugnt när man är förkyld, då blir man frisk men ja.. hehe :)

Jag är så peppad nu att gå ner i vikt! Vill ut o gå. Cykla! Orka upp o äta frukost. Idag blir det tonfisksallad till middag, gott!

Nee, om man skulle ta tag i saker o ting här hemma.. Hörs senare!

Kram hela dan!

Bloggpaus idag

Idag blir det bloggpaus! Återkommer imorgon :)

PUSS

Nyhet på MIO


Gillar den här bordslampan från Mio. Den heter Pierna, kostar 1450:- och finns även som golvlampa. Något saftigt pris för mig, särskilt eftersom jag skulle vilja ha två stycken till sängborden. Kanske är nån som vet var man kan hitta en billigare variant? Gärna inte mer än 500-lappen.

Bild: Mio

Karlar!

Nu har jag fått i mig lite mat så känner mig iaf lite piggare nu. Så nu ska jag nog orka göra lite på tentan.
Dock blev det inte riktigt den mat vi skulle ha. Älskling lagade maten eftersom jag fortfarande låg i sängen, efter en stund kom han in och sa "Jag har gjort bort mig... kom..." Haha jag fattade direkt vad han hade gjort. "Har du haft i grädde?! Då tänker inte jag äta!" sa jag och lät nog som ett litet barn. Det ÄR gott med grädde i, men jag ville ha den nyttiga varianten  ju.. jaja, det blev ju gott iaf :) O äter man enligt GI så får man ju äta grädde... well well well.

Pöss från sjuklingen


Sjuk!

Idag är jag sjuk (ja lite värre än igår då), så det blir ingen rapport om matintag idag för nån direkt motivation till att äta har jag inte. Har bara ätit en persika idag. Kommer göra kyckling- och couscouswok till middag (my favourite!) så när jag väl äter kommer det ju vara nyttigt iaf, är väl huvudsaken. Dock kommer jag skicka iväg älsklingen till affären sen efter sorbet. Finns inget bättre än att äta nåt kallt när man är sjuk! Så, så är det med det. Får ta upp det på riktigt igen när jag är frisk. Då ska jag även börja med mina promenader och cykla.

Fick antagningsbesked 2 idag från VHS. Kom in på heltidskursen, så nu vet jag inte vad jag ska göra. Behöver ju läsa upp två kurser på komvux också. Skrev iaf till csn och frågade om man kunde läsa mer än heltid, får se vad dem säger.
Idag tänkte jag få lite gjort på tentan med om jag orkar. Hatar att vara sjuk! Allt stannar ju upp. O inte lär det ju bli Stockholm på torsdag heller. Menar, jag lär ju må dåligt imorn och det är ju då vi måste bestämma om vi ska åka. Men vi sa att om jag är frisk till på fredag kan vi ju kanske åka över dagen iaf. Vill ju inte missa dopet på lördag heller. Vore så typiskt om jag fortfarande är sjuk då...

Nu ska jag kolla lite på tentan och se om det är nåt jag kan göra just nu.

PUSS

Dag 1 avklarad

Ja, då har jag klarat mig igenom första dagen. Men jag har varit fruktansvärt sötsugen!!

Frukost: Misslyckad mangosmoothie, o hann inte göra någon ny så det blev inte mkt till frukost idag (där av sötsuget antagligen)
Mellis: Banan och persika
Lunch: Blev sen lunch vid tre när jag kom hem från barnen. Finn Crisp med kokt ägg och örtsalt. Finn Crisp äter jag för att det är nyttigt, för det smakar verkligen skit.
Middag: Gjorde köttfärslimpa. Hade i massa kokta röda linser samt bytte ut hälften av mjölken till vatten. Till det åt vi sallad, kokt broccoli och en "sås" jag gjorde av creme fraiche och örtsalt. Middagen blev ingen hit.
Mellis: Persika
Kvällsmat: Två knäcke med kokt ägg o örtsalt

Någon motion utöver fram o tillbaka till barnen blev det ju inte eftersom jag är så förkyld..

Well, jobbig dag med sötsug och mindre god middag. Hoppas på en bättre morgondag. Men jag klarade det ju iaf! :)

Förkyld!

Suck...  sa ju igår att jag kände att jag höll på att bli förkyld. Nu har den brutit ut! Fy faan. Jag är bara glad att det inte är så där hett ute längre, det hade jag inte pallat. Typiskt bara för dels att jag skulle börja röra på mig nu, sen att jag för en gångs skull ju faktiskt har en fullspäckad vecka nu. Måndag-onsdag ha barnen (hann ju ha dem idag iaf), torsdag-fredag till Stockholm och dop på lördag. Får väl se hur det blir med allt nu.. Jag brukar ju va sjuk så länge.. :(
Jaja, jag har börjat äta nyttigt idag iaf. Alltid nåt. Kommer rapport om det senare :)

Nu ska jag fortsätta roa mig med att snyta mig o glo på tv.. bläää.

PUSS (fast det kanske ni inte vill ha nån nu haha)

Mina vita köksdrömmar


Bild: eget kollage med bilder från Ikea, Favoritsaker.se, Siba & Landora

Vikt och hälsa

Jag la ju till en ny kategori för några veckor sen, Vikt och hälsa, men jag kom ju av mig helt med det där. Men idag har jag och älsklingen varit och veckohandlat efter den veckomatsedel jag skrev för ett tag sen. Massa frukt och nyttig mat! Så jag tänkte få med ett inlägg om dagen med detta, för min egen skull för att peppa mig själv. Där kommer jag skriva dagens matintag och motion. Detta gör jag alltså för att "tvinga" mig själv att motionera och äta rätt för att jag vet att jag måste skriva ett inlägg om det sen på kvällen. Fel metod kanske, men enda sättet för mig tror jag. Jag kommer inte gå efter någon diet utan bara äta sunt. Kanske att det kommer bli lite GI-inspirerat då jag vet av egen erfarenhet att man går ner bäst genom att ta bort de dåliga kolhydraterna, men jag kommer inte följa den slaviskt. Blir mkt sallader och fibrer.
Som vanligt när jag bestämmer mig för att börja röra på mig så åker jag på en förkylning, så även denna gången tydligen, så motionen får jag kanske avvakta med, men äta sunt kommer jag alltså börja med imorn. Passar ju bra att jag ska ha barnen denna veckan också för då kommer jag upp o äter frukost! Dålig på det annars...

Wish me luck!

Tjuvlyssnat.se

Det här hade kunnat vara jag på midsommarafton, har aldrig varit med om nåt så stressigt förut, haha!

Hamnkiosken, Båstad

En man ~50 står i glassluckan och försöker beställa. Tjejen ~16 i kiosken är en aning stressad men svarar tålmodigt och trevligt.
Mannen: Har ni fler glassorter än de här?
Tjejen: Nej, vi har bara dessa.
Mannen: Men har ni grädde till glassen då?
Tjejen: Nej tyvärr, vi har bara det som står på skylten.
Mannen: Ni har ju ingenting!
Tjejen (fortfarande hurtigt): Det är för att du ställer fel frågor! Hade du frågat efter en överentusiastisk sextonåring som har jobbat alldeles för många timmar och har alldeles för lite intressen hade jag kunnat hjälpa dig!


Pustar ut!

Tack för alla tips! Dock gjorde jag inget av dem, haha :P Vi kände att skura mattan var inte att tänka på med tanke på materialet, så vi drog in den i duschen o spolade av den. Funkade kanon! Det var ju i kanten av mattan så det va ganska lätt. Svårare blir det om dem spyr mitt på eller nåt, men det är ett senare problem. Nu är den älskade mattan ren igen iaf! :)

Återkommer...

Katt + matta = omöjligt

Vi köpte ju en ny matta för typ 1-2 veckor sen. Varför gjorde vi det? Jo för att vi inte hade nån matta för att den vi hade innan blev nerspydd av en av katterna. Vad har hänt idag tror ni? Joo då en brun fin jäkla spya pryder numera vår nya vita fina matta! Den går ju inte tvätta heller! (eller?)

Nån som har förslag? Det är en HAMPEN från Ikea.

Att jag aldrig lär mig!

Jag säger heeela tiden att "nu ska jag sluta med godis och börja äta nyttigt o gå ner i vikt". Bullshit! Jag tar ju aldrig tag i det, jag blir så fruktansvärt trött på mig själv, att jag inte har någon självdisciplin. Jag vill ju! Så varför gör jag inget åt det? Ikväll har jag suttit och tryckt i mig en godispåse igen, inte var det särskilt gott heller. Mkt godare med frukt, men det har man ju då aldrig nåt begär efter. Nää, äckligt godis som man bara blir fet av, det trycker man i sig. Det "roliga" är att jag sa innan vi köpte godiset att det här var sista kvällen jag äter onyttigt, sen ska jag bli nyttig. Hur många ggr har jag inte sagt det de senaste veckorna liksom?

Mkt snack, liten verkstad fröken Forss!

Tees på Topshop

Jag ska definitivt besöka Topshop och hålla utskik efter dessa ursöta tees när vi förhoppningsvis är i Stockholm på torsdag.

Bild: eget kollage med bilder från topshop.com


Besviken!

Finns inga ord som kan beskriva hur jävla besviken jag är just nu! Christopher kom hem tidigare från jobbet idag för att han mådde dåligt.. o vad fick jag göra? Jo, skriva till Linda att vi inte kommer. IGEN! Fan fan fan! Jag är så ledsen nu. Sett fram emot det hela dan... lär väl aldrig mer bli utbjudna till dem.

Puss

Höstlängtan

Tjohej! Idag är jag då inte uppe med tuppen ;) Fattar inte hur jag kan ha så oregelbunden sömn, måste göra något åt det.
Ikväll blir det iaf hemmagjord pizza ute hos Linda o Pär, ska bli roligt! Va så länge sen nu. Ska bli kul o se Hampus med, han borde ha växt ganska mkt sen jag såg honom senast. Han var ju inte med sist vi träffade Linda o Pär, o innan det var det jättelänge sen jag träffade Linda överhuvudtaget :( Så det ska bli skoj ikväll! Hon ska få sin present med. Haha. Hon fyllde år 18 mars, jag e bara liiiite sen :P Men bättre sent än aldrig som man brukar säga, hihi!
Lite synd bara att älskling jobbar 7-16 imorn igen så vi kan ju inte stanna så länge. Men man ska va glad att han har jobb ett tag till (2 veckor för att vara exakt).. Sen är det back to arbetslösheten för honom med igen :(
Äntligen dåligt väder! Det värsta e att det ändå är lika kvavt... så man svettas ju ändå! Jobbigt... jag säger det igen, jag lääängtar ihjäl mig till hösten! Längtar efter att kunna välja om man vill frysa eller va varm när man ska sova, att kunna ta på sig ett par snygga stövlar till strumpbyxor o kjol, att kunna sitta inne och mysa under en filt medans regnet smattrar på rutorna.. o till julen!!! Det får vara slut på sommaren nu, tycker jag.
Nej, nu ska jag ta en dusch och göra mig iordning så jag är klar till älskling kommer hem. Måste handla med oss lite grejer på vägen.

Kram hela dan!

Min beställning på HM

Här är bilder på lite av det jag beställde från HM förut. Allt hittade jag inte nu igen, och jag tog heller inte med alla strumpbyxor.

Bild: eget kollage med bilder från HM.

Uttråkad AB

Det var länge sen jag kände mig så här uttråkad och rastlös. Känns för sent (läs: för mörkt) för att bege sig ut och gå. Älsklingen har sovit konstant idag med en paus för matlagning och sväng till affären. Så j-la tråkigt! Vi blev utbjudna till Linda o Pär ikväll men var tvungen att säga ifrån eftersom älskling bara sov o sov... o sov. O sov. Men förhoppningsvis ska vi dit imorn eller på söndag istället. Hoppas! Är så trött på att bara sitta hemma nu. Jag vill leva livet, känns som det bara passerar...
O så fick jag ett sms av Cissi förut om vad Wille önskar sig i doppresent. INTE kläder. Hm, jag som redan köpt doppresent. Ja, kläder förstås. Tyckte det va enklast och mest uppskattat eftersom dem växer så dant. Tji fick jag :P Så nu vet jag inte vad jag ska göra. Skicka tillbaka? Kanske e nån som vill köpa? Haha.
Tänkte visa lite av kläderna jag skickade efter förut. Blir i nästa inlägg. Stay tuned ;)

Pussen!

1 augusti 2005

Då föddes världens sötaste Alicia! :)

Grattis sötunge på 3-årsdagen! :) Puss o kram nanny Jennica ;)

Bunkrar inför hösten

Oj va dålig jag har blivit på att uppdatera! Himla dålig stil asså ;)
Men jag har verkligen inget att skriva om nu... det står liksom still, kommer inte ens på att jag har bloggen förren vid den här tiden på dygnet. Haha.
La en beställning till HM förut. Blev väääldigt mycket, men kommer ju säkerligen skicka tillbaka hälften. Brukar ju bli så. Men jag hoppas jag kan ha kjolarna iaf. Tänkte bunkra upp med massa kjolar och strumpbyxor till hösten. Jag använder ju inte byxor längre (har inte ett enda par jag kan ha!) så måste köpa lite tjocka strumpbyxor o sånt. Gillar modet vi har nu, passar mig utmärkt! :)
Nu ska vi åka till affären, ska bara lägga upp ett litet grattis-inlägg till en viss liten unge först ;)

PUSS

RSS 2.0