H&M HOME

Kolla här! Vilken tur att jag nyligen bad H&M att spärra mitt konto hos dem, annars skulle jag snart ha skulder upp till öronen. O det hade inte längre gällt kläder... ;)

Småförändringar

Halloj!
Lär bli lite sånna här ströinlägg när andan faller på, helt otvunget. Roligast så :) Idag kände jag för att ändra om lite mellan rummen, och självklart måste jag ju fota till bloggen :)
Idag var det köket som fick sig en omstyling. Obs, kokböckerna ska självklart bytas till lite andra, dock får ju Jamie Oliver vara kvar såklart :) Ska köpa mig A piece of cake bland annat.



Stör mig verkligen på vägguttagets placering, men what to do liksom. Jag överlever väl ;)
Funkar det då eller var det bättre innan? Jag vet inte jag, men å andra sidan blir jag ju aldrig nöjd. Får nog ringa Roomservice eller nåt snart :)

PAUS

Jag kommer ta en kort paus från bloggen. Hur kort vet jag inte, men inte jättelång iaf. Kanske det till och med dimper ner ett och annat inlägg under tiden med. Men som det är just nu skriver jag mest inlägg för att jag känner mig tvungen, inte för att jag tycker det är roligt. Dessutom har jag gett mig själv köpstopp, och eftersom detta är en inredningsblogg så blir det ju inte lika roligt om inget nytt inhandlas :) Enda gången jag får handla är nu i veckan när vi förhoppningsvis ska till Norrköping och shoppa julklappar. Eftersom dem har Lagerhaus där och jag typ aldrig är där annars så kommer jag då ge mig tillfällig paus i köpstoppet. Så kan hända att det blir ett litet inlägg efter den dan ;)

Jag kommer fortsätta titta in hos er och hoppas ni tittar in här med ibland för o kolla om jag är tillbaka :D

Kram så länge och tack för alla era fina kommentarer! Lovar att svara så snart jag hinner!

Bild: Älskling


Behöver er hjälp! :)

Ja jag var nog ute och cyklade i förra inlägget som en läsare skrev ;) Tänkte inte på det själv, men det krävs nog lite takhöjd för att det ska vara snyggt med just den väggvinylen.
Jag tar gärna emot förslag på vad jag ska ha på denna väggen när vitrinet inte längre står där. På den lilla väggen mitt emot ska Keep Calm-tavlan sitta så jag vill inte ha några tavlor på den stora väggen. Alla tips och ideér är välkomna!


Sen ska ju stolar och taklampa bytas ut. Även en svart matta på golvet kommer tillkomma och eventuellt andra gardiner.

Som sagt, alla tips är välkomna! :D

Tröttis & köksplaner..

Hej vänner!

I natt har jag sovit drygt en timme (tror jag iaf, annars gick tiden väldigt fort;)) mellan 5 och 6.15. Igår var jag sjuk, eller början till sjuk och trodde jag skulle få värsta brakförkylningen men det bröt tydligen inte ut, så jag låg bara under täcket och glodde på tv hela dagen vilket väl resulterade i att jag inte var så trött när jag väl skulle sova. Nog för att jag har vänt totalt på dygnet ändå dem senaste dagarna. Men nu tänkte jag att det inte var nån idé att gå och lägga sig igen, särskilt inte eftersom jag har en uppgift i skolan som måste göras idag, då kan jag ju inte sova bort hela dagen. Men nu är jag supertrött!! Måste ju va vaken typ 13-14 timmar till, hur ska detta gå?! Får hålla mig sysselsatt och kanske ta en kort powernap sen ;) Först uppgiften i bokföring iaf! Boooring...


Samtidigt sitter jag och funderar på vad jag ska göra med den stora väggen i köket när vitrinskåpet ryker. Känner för å göra nåt nytt, nåt som inte alla andra har. Vad jag tänkt innan är kakao-tavlor, tavellister med kokböcker eller en stringhylla, MEN det har ju alla andra, eller hur? Men bilden ovan, vore inte det lite coolt i köket eller är jag helt ute och cyklar nu?

Jag återkommer med roligare inlägg snaaart :D

Bild: Favoritsaker


Mer tapetprover

Idag fick jag en rulle från Måleributiken igen. Beställde ju tapetprover för iaf en månad sen och dem jag beställde har tydligen varit slut. Men idag fick jag den ena. Tyvärr var den andra jag beställde fortfarande slut så vill jag ha den får jag beställa igen. Dåligt att dem inte bara kan skicka den när den kommer in igen tycker jag. Menar, vad hjälper det om jag beställer den nu igen, den är ju ändå slut. Well well.. Iaf så funderar jag på att ha denna på kontoret, som tavla alltså. Tvekar lite då det är lite väl färgglatt för mig egentligen men det är ju värt att testa. För visst är den fin?! :)

Från diss till hiss

Denna ramen har jag inte gillat innan men nu gör jag det så vid nästa Ikea-besök får det nog bli ett köp. Jag har ju blivit lite mer öppen för andra stilar på sistone.. skönt!

Vart jag ska ha den? Ja, den som det visste ;)

Bild: Ikea

I love!

Dessa två bilder från senaste Mio-katalogen kan jag titta på hur många ggr och hur länge som helst. På bild ett är det böckerna i färgordning jag älskar och på bild två är det tavellisten med alla saker samt bokstäverna ovanför. I love!


Funderar på om ett väggskåp som på bild ett kanske skulle funka inne på kontoret?

Bild: Mio

Förändringar på kontoret

Idag har vi målat vårt minikontor vitt. Hyllorna vi hade på väggen där inne ska inte upp igen utan istället blir det bara en tavla på den väggen samt ett skoskåp på den andra väggen där vi ska ha dessa förbaskade skolböcker som bara ligger överallt. Vi skulle även behöva en ny stol, dock får det vänta lite, men jag har kollat runt lite iaf. Funderar på om denna kanske skulle passa?

Det jag tänker på är om den får plats liksom. Mätte lite och det borde gå, men man vill ju inte komma hem med den och så är den för stor. Visserligen skulle den funka i sovrummet i sånna fall. Tål att tänkas på helt enkelt.
Bilder på kontoret kommer inte förren i nästa vecka för måste få tag på en slagborr först.

Bild: Ikea

Planerar köket

Nu har jag suttit o kollat massor på Styleroom samt kommit på lite egna ideér till köket och delat med mig av dem till Cissi nu när jag och älskling var där ikväll. Hon tyckte det va bra ideér och eftersom hon har världens bästa smak så måste dem ju va riktigt bra ;) Iaf köket kommer gå i vitt, svart och ek (dock endast köksbordet). Vad som kommer göras är att byta ut stolarna, sälja vitrinskåpet (älskling har ÄNTLIGEN gått med på det!), köpa en matta samt måla lite på ena väggen ;) Kommer bli kanon!
Denna mattan ska köpas och ska ligga under bordet. Spiller man syns ju inte det på svart ;) Katthår? Ja men skitsamma, skulle man tänka på det hela tiden skulle man ju aldrig kunna köpa något.

559:- på Ikea. Den är 160x230. Lite för lång så vi får ta av den lite på nåt sätt men helt perfekt i bredd! Längtar till vi kan fixa med det här! Just det, Keep calm-postern kom idag och jag kom fram till att den nog ska få bo i köket istället. Vad ska jag nu ha på kontoret? Haha. Världsliga problem ;)

Grönt i sovrummet

Fick många förslag på vad jag skulle ha för accentfärg i sovrummet. Tack :) Dock tror jag att det får bli grönt, vilket ingen av er sa hihi. Men det blir billigast så, då jag redan har gröna kuddar hemma. Älskar mina gröna silkiga kuddar så tycker det är synd att låta dem ligga och skräpa i en låda. Dock skulle jag vilja ha en annan pläd. Ser lite B ut med fleecepläden måste jag säga ;P Men det kommer. Kanske några mossgröna kivisar också? Ta bort dem gråa på sängbordet och ha dem nån annanstans. Så får det nog bli! Eller va tycker ni? Blev det bra med grönt? Jag tycker det blev kanon! Känns inte lika dystert och tomt i sovrummet nu. Fast jag funderar på att köpa ett par svarta kuddar på Åhléns för 100:-/st och ha istället för dem grå avlånga. Får se, ska på stan imorn så kanske jag kommer hem med dem ;)


Har fortfarande inte gjort iordning madrasskyddet så ni får ha överseende med det :)

Nya tyget är uppe

Så här blev det med det nya tyget. Observera att färgerna inte stämmer till 100%, dem är lite mer "skrikiga" i verkligheten. På bilderna går dem dessutom mer åt det röda hållet. Sen så ser det inte lika tomt ut i verkligheten som på bilden i fåtölj-hörnet.


Bender golvlampa

Den här lampan väcker svåra ha-begär hos mig. Ha-begär som inte går att stilla, åtminstone inte för tillfället. Priset är nämligen 4450 kr. Den är från norska Northern lightning, design Morten Kildahl och finns att köpa hos Vitdesign.

Visst är den bara för läcker?? :)

Två istället för en

Hittade precis kamerasladden. Thank you, God! ;)
Så här blev det med två lyktor istället för en:


Imorgon ska jag försöka ta mig tid att göra färdigt vardagsrummet, dvs byta tyg på tygtavlan, sy kuddfodral och be älsklingen sätta upp nya lampskärmen. Får se när bilder kommer, men blir jag färdig imorn kommer dem ju på söndag iaf :)

Keep calm-poster

Nu har jag gjort som många andra och beställt den populära Keep calm-postern. Fick bli en svart. Vill inte tröttna och man vill ju kunna ha den kvar även om man byter accentfärg. Var sugen på en orange eller gul annars men nej, det fick bli en svart :) Jag tror att jag kommer ha den på kontoret. Så nu måste vi ju fixa där inne ;) Jag beställde min hos Petrifiedinpink. Där finns den i hela 31 olika färger!

Jag kommer antagligen köpa en svart ram till min som på bilden. Så snyggt!

Bild: etsy.com

Dubbel tvålpump

Denna skulle passa fint i vårat kök. Frågan är hur bra sugproppen är? Iaf efter ett tag. Fast med det priset får den nog hålla sig uppe. Kostar 345:- och även den finns hos formodesign.

Marimekko Unessa


Detta tyget tycker jag är sååå himla fint och jag skulle inte tveka en sekund att beställa det om jag hade plats för det. Rapportlängd 206 cm, bredd 144 cm. Kostar 595:- per rapport och finns hos formodesign. Design Jenni Tuominen.

Irriterande

Jag har bilder att visa och saker att fota, men tror ni inte att kamerasladden är borta.. riktigt irriterande! Letat sen igår, fattar inte vart den tagit vägen!

Iaf så köpte jag en till orange lykta och jag har även tagit bort handtagen på dem. Det blev mkt bättre! Sen kom mamma med en lampskärm till mig igår! Åh så glad jag blev! Den är fortfarande liiite liten, men nu har jag iaf rätt form på min kejsarlampa :D Tack snälla söta mamma! Den kommer nog få hänga i hallen sen för där passar den perfekt storleksmässigt. Men tills vi gör iordning där så får den bo i vardagsrummet. Bilder kommer tidigast imorn för även om jag hittar sladden idag så är det ju för mörkt nu för att ta bilder. Helt sjukt, klockan är 14.15 och det är för mörkt.. snart är det vinter!

Iaf, hittar jag kamerasladden idag får ni iaf se bild på hur det blev med två orangea lyktor :) På återseende!

Tre. Three. Trois.

Tre saker jag går igång på:
Vackra inredningsbilder. Spinnande katter. Kärlek.

Tre saker jag inte kan vara utan:
Mina nära och kära. Mina katter. Inredning.

Tre saker jag ångrar:
Alla onödiga saker jag slösat pengar på. Att jag inte gick någon annan linje på gymnasiet. Att jag inte skött/sköter mitt hår bättre.

Tre saker som gör mig glad:
När katterna möter mig i dörren när jag kommer hem. När människor jag tycker om visar att dem tycker om mig. När jag gör någon annan glad.

Tre saker som gör mig arg:
Folk som anser att djur inte har något värde/har mindre värde än människor. Att det inte finns jobb till alla. När saker man sett fram emot inte blir av.

Tre människor jag beundrar:
Christopher - bäst på allt! Sophia Bush - både vacker och begåvad! Mina föräldrar - för att dem stog ut med mig och min bror ;)

Tre saker jag skulle vilja göra:
Bygga vårt drömhus. Skaffa fler djur. Jobba med inredning kombinerat med något inom djur.

Tre maträtter eller ingredienser i köket jag gillar:
Räkor med rom, gräddfil och rödlök på antingen våfflor, rostat bröd eller i krustader *beroende*. Wok med kyckling och couscous. Lax med valfritt tillbehör.

Tre TV-program jag ser:
One tree hill. Våra bästa år. Desperate Housewives.

Tre saker på önskelistan:
Bumling. Kattunge. Ett jobb...

Tre bloggar jag inte kan vara utan:
Finns så många bra! Den enda jag inte kan vara utan är väl egentligen min egen.

Tre bloggar jag utmanar:
Alla som känner sig manade ;)

Ny lykta

Idag när jag var på stan med Linda letade jag efter ett oranget blockljus, men det fanns ju naturligtvis ingenstans. Däremot kom jag hem med denna lyktan som fick en plats i vardagsrumsfönstret. Dock funderar jag på att köpa en till för det ser lite pluttigt ut, samt ta bort själva handtaget för det känns inte riktigt som min stil. Men vi får se, kanske ser konstigt ut utan. Nåt annat jag borde göra nu när jag börjat använda mig av färg i inredningen igen är att byta ut alla orkideér till vita. Det skär sig liksom lite med lila och vinröda blommor till det orangea ;)

Observera lillkatten :) Hon sitter på balkongen och tittar på storbildstv ;)

Ikväll ska jag fixa med alla nya tyger och så, så imorn blir det förhoppningsvis bilder igen :D

Väggord

Jag funderar på om det skulle räcka med att bara ha ett (ganska stort) väggord ovanför soffan. Vad tror ni om något liknande detta?

Säkert felstavat osv så bry er inte om det, kanske inte ens ska ha just den texten isf, jag bara gjorde ett förslag i ps för att se hur det skulle kunna se ut. Vad tror ni? Det står mellan detta, två stora tavlor med några fräcka posters i eller en vit tavellist med några ljuslyktor och bokstäver på. Mer förslag mottages gärna, e så ivrig att bli klar med vardagsrummet nu när tygerna har kommit! :D

Snälla tomten...


En orange Fl/y ICON från Kartell till vardagsrummet. Gärna en vit med i fall jag tröttnar på det orangea ;)

En vit Bumling till köket.

En vit/vit Stringhylla till köket eller hallen.

Hälsningar
Jennica, 24 år i Västervik

*blink blink* ;)

Bild: Designonline

Överkastet + tavlorna på plats

Idag har jag varit duktig och tagit bilder på nya överkastet och tavlorna också. Dock måste jag erkänna att tavlorna kommer nog inte sitta där länge, det känns inte helt rätt. De känns lite små på den stora väggen. Men så här ser det iaf ut för tillfället!




Förslag på accentfärger mottages gärna! Något som passar till allt det vita och gråa utan att ta för mkt fokus.


Imorn kommer förhoppningsvis dem nya tygerna och kanske t.o.m. bokstaven, så i veckan blir det nya vardagsrumsbilder :)


RSS 2.0