Miljömedveten webshop

Tummen upp för denna nya inredningsshopen jag precis hittade! Minthe, mind and earth säljer miljövänliga inredningsprylar. Det gillas av mig som brinner för djurens rätt, vilket ju även innefattar miljön, se bara på alla isbjörnar som drunknar för att isarna smälter. Mycket på grund av människans osunda inställning till miljön.

Så här skriver dem själva om sin shop:
" Minthe tar ställning med ett sortiment som värnar om människa och miljö men som också har god design i fokus. Miljövänlig och ekologisk inredning helt enkelt!
Det betyder att de produkter vi säljer ska uppfylla ett eller flera kriterier

- produkter som är tillverkande av återvinningsmaterial
- produkter som är tillverkade av naturmateril
- produkter som gör vardagen miljövänlig
- produkter som är tillverkade på ett etiskt och moraliskt försvarbart sätt
- produkter som är producerade på ett så miljömässigt hållbart sätt som möjligt
- produkter som är närproducerade
- produkter som ger användaren långvarig glädje och motverkar kortsiktig konsumtion         

Minthe vill också hjälpa dig som konsument att göra medvetna val. Därför är vi noga med att tala om så mycket vi kan om var produkterna är tillverkade, av vad och av vem. Miljövänlig och ekologisk inredning och design ska vara ett lätt val!"

Tummen upp helt enkelt!

Retro klockradio

Har ju letat som en tok efter en snygg och billig retro klockradio till köket. När vi var i Linköping hittade vi den ultimata på Rusta, dock köpte vi den inte vilket jag ångrar nu för jag har inte sett den på Rusta här i stan. Visserligen kan den ju ha kommit in nu. Kostar iaf endast 149:-

Hade först tänkt fixa den vit, men jag tycker den e rätt cool som den e, känns ju faktiskt mer retro så. Men vi får se. Kanske svart annars?

Bild: Rusta

Fast sen så var det ju det där med köpstoppet... ;)

Rostig bokstav

Japp, nu har jag klickat hem en rostig bokstav, ett B. B som i Bioz och Bianca. Mina älsklingar :) Eftersom det inte blev nån Bumling (ångrade mig i sista sekund eftersom jag inte visste var jag ville ha den), så slog jag till på en bokstav istället. Länge velat ha en rostig, men inte vetat vart dem funnits. Här finns dem! Lite dyr frakt (75:-) men bokstaven i sig var överkomlig (125:-) så det var lugna puckar tycker jag. Köpstopp på fröken Forss snart tror jag bestämt ;)

Bild: Blacknwhite.dk

Mer tyg från Tradera

Tradera är en riktig guldgruva när det gäller bl.a. tyger. Budade hem ytterligare ett oranget tyg nu som jag tänkt ha istället för trädtyget i vardagsrummet. Det är helt nytt och från 70-talet, så nu får jag in lite retro också.

Bild: Lånad av säljaren på Tradera

Bumling

Jag vill så himla gärna ha en bumling i köket och jag lägger alltid till bumlingar i minneslistan på Tradera, men alla bara går upp i skyhöga priser (enligt mina mått då) och det blir aldrig att jag kan buda på någon. Men nu har jag bestämt mig för, att om jag fortfarande vill ha en i januari, så ska jag unna mig en (sen gäller det ju att vinna auktionen med!) eftersom jag då kommer ha en bra månad ekonomiskt sett. Så nu är det bestämt! :) Däremot har jag en bumling vägglampa i minneslistan som går ut ikväll. Vet inte vart jag ska ha den, men vill gärna ha den ändå. Än så länge har den inte gått upp så mkt, hoppas det fortsätter så till kvällen..

Bild: Designonline

Moln av Gunilla Axén

Har precis budat hem detta tyget från Tradera. Gillat det länge men tyckt det varit lite "barnsligt", men sen har jag sett flera medlemmar på Styleroom som använt tyget, så nu slog jag till. Ska bli kuddfodral till soffan tänkte jag.

Bild: Lånad av säljaren på Tradera

Större WC-skylt

Jag köpte även ny WC-skylt igår, eller rättare sagt två bokstäver. Den förra var så pluttig så det fick bli lite större. Så här blev det:


Det ser ut som C är mindre än W, men det är det inte.
49:-/st på Nordik.

Vårat vita vardagsrum

Äntligen har jag hunnit ta bilder (fast det hade börjat skymma ute så dem kanske inte är på topp), däremot ser det väldigt tomt ut. Det som fattas är något på väggen ovanför soffan (tvekar så dant vad jag vill ha där, plus att vi inte har någon slagborr för tillfället) och så vill jag ha en orange kudde i soffan och en i "tubtrugen" :)

Skulle jag kunna ha en KULLA-lampa där mellan fåtöljen och sidobordet trots att jag har en läslampa på andra sidan om soffan? Det känns som jag kan det, men kanske det skulle bli för mycket?

Eftersom inte lampan fanns på Rusta i Linköping heller köpte jag denna för 199:- på Nordik. Inget jag ångrar precis, glad att inte lampan fanns på Rusta! :)

Visst skulle väl en KULLA-lampa göra susen här? ;)

Lite nytt på bordet. Ljuslyktor från Åhléns och ett mini Koziol-fat från Nordik.

Inredningstidningar på sidobordet. Orange filt från Ikea.

Mer tidningar ska dit. Måste bara köpa på mig fler. Slängde dem jag hade. Ajabaja ;)

En orange färgklick behövs bland kuddarna. Förslag på billiga orangea silkiga kuddar?


Måste laga tyget på soffan. Skrynklig!!



Äntligen i min ägo! Skulle egentligen haft ett oranget men fanns varken på Nordik eller här i stan..

En stor "tubtrug" från Shape, 99:-


Som sagt, lite väl tomt.. men det kommer, det kommer..

Hoppas ni inte blev bländade av allt vitt ;) Jag är nöjd nu iaf, nu är det bara hallen och minikontoret som ska få sig en omgång vit färg.. när får vi se.

Stegehylla

En sån här hylla är det jag skulle vilja ha i vardagsrummet att lägga böcker på i färgordning. Tror det skulle bli grymt snyggt! Just denna finns på Ellos och kostar 679:- Lite väl saftigt måste jag säga. På Ikea har dem något liknande för 249:-, men tyvärr var den för liten. Vi funderar därför på att bygga en själva, eller kanske be sambons pappa/min pappa om hjälp. Vad tror ni om det? Särskilt avancerat kan det ju liksom inte vara. Men man vill ju inte att den ska se hemmagjord ut liksom, så man måste ju veta vad man gör innan man sätter igång ;)

Bild: Ellos

Pssst. Nu har jag fixat bilder på vardagsrummet, så kika in ikväll! :)

Bilder kommer!

Hej!

Var ju som sagt på Ikea (bl.a) igår, och som vanligt fanns ju bara hälften av det jag skulle ha, så jag kom ju inte direkt hem fattig om man säger så... Däremot har jag varit på stan idag och köpt lite smått och gott. Bland annat ett vitt överkast som aldrig har funnits inne på Hemtex när jag skulle ha det, så nu slog jag till! Tänkte först vänta till nästa gång dem har 50% på hela butiken (länge sen dem hade det nu?) men så tänkte jag att det är bäst att passa på när det väl finns, och så himla dyrt var det ju inte till nypris heller (349:-). Så äntligen ett vitt fint överkast! Behöver vi inte "slänga ut" mer pengar på snygga sängkläder, nu duger dem vi har ett tag till :) Däremot kan jag inte bestämma mig för vad jag ska ha för accentfärg i sovrummet, så det blir kuddlöst så länge. Bilder kommer när vi fått upp tavellisterna jag köpte på Ikea.

O ja, eftersom jag varit på stan och så idag har vi inte hunnit få upp tavlorna i vardagsrummet. Om jag ska vara riktigt ärlig har jag inte ens gjort den andra tavlan. Fortfarande. Haha. Så några bilder hinns nog inte med idag. Möjligtvis någon sneak-peak ;)

Kram på er!

Ikea idag!

Nu bär det av till Linköping. Ska hinna med Ikea, Rusta, Ikano-huset, Nordik, Biltema (ja, inte pga mig då;)) plus lite annat säkert. Har tänkt komma hem med massor av grejer iaf!
Vardagsrummet blev klart igår. Det blev så fint att jag inte ens vill sätta upp tavlor på väggarna. Så luftigt och härligt utan. Men ja, nåt ska det väl upp annars hamnar jag väl på psyket ;)

Ha en bra dag! Bilder kommer imorn på ALLT! :)

Liten update på läget ;)

Känner att jag är lite dålig på att uppdatera. Det beror för tillfället på att det inget finns att visa direkt.. Däremot händer det lite mer i början på nästa vecka. Idag har vi nämligen varit och köpt 10 liter vit färg så imorgon drar vi igång med målandet av vardagsrummet (och kanske kontoret)!! Yeay! Dessutom, har vi månadsdag på måndag och tänkte fira det med att åka till......IKEA!! :D Jag har bestämt att jag ska ta dem pengarna som jag hittills sparat ihop till skänken och köpa sånt vi "behöver"... en hallspegel har vi saknat ett tag nu t.ex så det hoppas jag finns inne på Ikea, sen behöver vi ju en golvlampa till vardagsrummet eftersom den vi har nu ska in i sovrummet. Plus att vi köpte färg idag för dem pengarna. Sen vore det ju trevligt att få upp nånting på väggarna i hallen och köket. Lite väl tomt där nu. Så ja, pengarna "behövs" ju till annat. Men kanske bli lite över, sen så säljer jag ju rätt mkt på Tradera just nu så får nog ihop till den där skänken i sinom tid ändå ;)

Japp, det va en liten update på läget iaf :)

Kliar i fingrarna..

Nu kliar det i mina fingrar må jag säga. Såg att en av stolskandidaterna till sovrummet är tillfälligt nedsatt med 500:-, gäller till den sista oktober. Är riktigt sugen på att klicka hem den nu! Men ska jag verkligen ta av pengarna jag ska köpa Mio-skänken (japp, har bestämt mig!) för? Gaaah.. hatar sånt här!

895:- (ordinarie pris 1390:-) på Furniturebox. Älskar den sidan! Är det bara jag som älskar kopior? :)

Efterlysning

Dags för en ny efterlysning åt min kära vän Cissi :)
Denna bilden hittade hon på nätet men hon minns inte var den kommer ifrån. Så är det någon som vet i vilken butik den finns? Hon skulle vara evigt tacksam om någon kunde hjälpa henne ;)

EDIT: Byrån är hittad! Finns tydligen på Svenska Hem i fall någon annan är intresserad :)

Ena tavlan

Jag sa ju att jag skulle visa tavlorna (uppsatta) redan igår, men eftersom vi varken satt upp dem eller ens gjort klart (läs: börjat med) den andra tavlan så tänkte jag att jag kan ju åtminstone visa hur den färdiga blev. Nu var jag väl snäll? Hihi :)

Jag är supernöjd! Jag gjorde en egen passerpartou av papprena jag köpte att göra egna posters av (jag hann bara börja innan jag tröttnade på det projektet). Själva bilden är en del av tapetproverna jag beställde. Som sagt, jag är riktigt nöjd så jag borde ta och göra den andra tavlan med. Den kommer bli likadan. Kommer försöka göra så att mönstret inte hamnar på exakt samma ställe bara så den inte blir identisk.

Santa Fe eller Kansas?

Hjälp mig välja! Jag vill ha dem båda, men ska självklart välja en. Båda har för- och nackdelar.
Först ut Santa Fe:

Fördelar: Billigare, mer förvaringsutrymme, högglansig vit, högre.
Nackdelar: Kantig i formen (passar dock sängborden), lite svårutdragna lådor (det e ju Jysk vi pratar om).

Kansas (fast vit såklart, finns ingen bild på den på hemsidan):

Fördelar: Rundare i formen, snyggare medar, högglansig vit.
Nackdelar: Mindre förvaringsutrymme, lägre, dyrare.

Vilken skulle ni ha valt? Den från Mio kostar 2950:- så det skiljer ju inte jättemkt om nu inte den på Jysk skulle vara nedsatt då vi ska köpa den. Just nu kostar den 2200:-

Klickbilden visar hur den från Mio ser ut i vitt (fast i annan storlek):

Bild: Jysks reklamblad och Mio

Till tjejerna

Man inreder åt sig själv, man inreder åt sina barn, så varför inte inreda åt sina djur? Eftersom jag älskar mina katter mer än nånting annat så vill jag ju självklart ge dem det bästa! När jag hade praktik på hundtrimmet här i stan 2005, så skulle ägaren beställa tavlor av en lokal "konstnär" och då passade jag också på att göra en beställning. Det blev en "tavla" med mina älsklingar såklart. Den har sen dess legat i ett skåp, eftersom den inte passar in nånstans här hemma. Men nu när jag rensade hittade jag den och tänkte att det är ju faktiskt väldigt synd att den bara ligger och skräpar för den är väldigt bra gjord. Det ser ju exakt ut som mina katter! Så varför inte sätta den över matskålarna? Sagt och gjort, så här blev det:

Skulle vilja ha några snyggare matskålar, men eftersom dem oftast ändå är i skåpet (vi har en tjockis som inte klarar av att ha mat framme hela tiden hehe) är det inget vi prioriterar. Men rostfria är ju snyggt annars :)

Bättre än så här blir det inte.

Jag blir inte klok på vårat vardagsrum, hur ljust det än är ute så blir bilderna superkassa eftersom balkongen stoppar ljuset :( Men blir nog bättre när väggarna blir vita sen, blir nog lite ljusare då! Men här kommer iaf en (dålig) bild på lampan när den är uppsatt.

Den ser lite mindre ut på bilden också, men men.. Lovar att det blir bättre bilder senare! Har lite andra planer med den, så den kanske inte blir kvar i vardagsrummet så länge ;) Ovanligt va? Haha.

Lite förseningar

Tyvärr hann jag inte ta kort på lampan idag innan det blev mörkt. Får ta det imorgon, men det är väl bäst att jag inte lovar något ;) Hann dessutom bara göra en av tavlorna igår, tänkte göra den andra ikväll. På söndag ska vi låna hem en slagborr så bilder på dem kommer tyvärr inte förrän på måndag. Håll uuuut hihi ;) Kan ju iaf säga att tavlorna blir skitfina, e så nöjd med den jag gjorde igår och den andra kommer ju bli typ likadan! Sen så ska vi nog köpa färg imorgon, så vi kan börja måla vardagsrummet snart. Längtar! Så det kommer nog hända en del i bloggen framöver :)

Nu blir det fredagsmys med älsklingen o pälsklingarna framför Idol och massa onyttigheter ;)


TREVLIG HELG!


Kivisarna






Blev bra tycker jag! Känns lite exklusivare i sovrummet nu, hehe. Nu är jag sugen på mer saker från Iittala, men det är ju så dyyyrt.. iaf för en fattig student som moi ;) Får sälja lite mer på Tradera först hihi.

Halltapet

Tillbaka! :) Imorn är jag tillbaka på riktigt, då har jag massor att visa :) Fick mina Kivi-lyktor idag bl.a.

Tänkte bara visa vilken tapet jag äntligen bestämt mig för till hallen. Det blir denna från Eco. 349:-/rullen känns ganska humant då vi bara behöver två.

Kanske den blir lite plottrig, men väggen är ju inte så stor (ca 3½ våder) och stor del av den täcks ju av jackor och skoskåp. Det blir bra! Nu ska vi bara bestämma oss för att göra iordning hallen också. Tapeterna blev helt bubbliga sist vi målade så vi har ett jäkla underarbete framför oss. Blir iaf till å måla vardagsrummet först, där e det bara att måla.

Nu ska jag göra två tavlor av tapetproverna. Kan visa imorgon, eller så väntar jag till dem sitter uppe. Har nämligen ingen slagborr hemma nu.

Bild: Måleributiken

PS. Ni som undrar vart jag tagit vägen på msn... kanske tillbaka imorn, får se. DS

Minipaus

Jag är inte på topp idag, så tar en minibloggpaus. Känner jag mig själv rätt så e jag säkert tillbaka redan ikväll och då var ju detta inlägget helt onödigt. Men man vet aldrig.. kanske det blir imorgon istället.

Kram så länge!

Så länge-lampa

Hittade en lampa idag på en av loppisarna, dock i fel form och dessutom blev den lite för liten i taket i vårt stora vardagsrum. Men den får sitta där till jag hittar den perfekta. Bättre än risbollen vi hade där innan iaf ;) Bilder kommer imorn, då tänkte jag ta lite helhetsbilder med.
Sen när jag hittat den perfekta lampan till vardagsrummet skulle jag vilja ha den jag köpte idag över köksbordet istället. Testade att hålla den där över och det skulle verkligen bli perfekt. Men sambon älskar våra nuvarande kökslampor och sa att "nej dem där touchar du inte!!" haha.
Visst va den fin? hihi.

Som sagt, inte riktigt rätt form...

Kejsarens nya lampa

En sån här lampa ska jag leta efter imorgon på en av loppisarna här i stan. Alltså en med tyg på som jag kommer ta bort. Får väl se hur mkt jobb det blir med den sen, om den måste spraymålas eller om den är vit och fin redan. Ska ha den i vardagsrumstaket. Kommer bli så fint!

Bild: Designonline

Äntligen i min ägo

Jag är lite sen, har tyckt dem varit lite dyra. Mellan 79-319:-/st beroende på färg. Men nu har jag äntligen beställt mina två första Kivi-lyktor. Det fick bli gråa och dem ska få bo på mitt sängbord :) Fraktfritt till och med idag (hade en kvart på mig hihi) så jag slog till! 79:-/st i just denna färgen.

Bild: Designonline

Vilka är ni?

Idag har jag besöksrekord och då är det ändå 3 h kvar av dygnet :) Så himla roligt att folk faktiskt läser bloggen och ännu roligare är att besökarantalet steg direkt när jag gjorde om bloggen till renodlad inredningsblogg. Skönt när man får bekräftelse på att man gjorde rätt :)

Men... det skulle vara roligt att veta vilka ni är som läser min blogg. Skriv gärna hej så jag kan hitta in på era bloggar också! :)

Kram på er!

Sovrumsfönstret

Har ju glömt visa att jag satt upp en "gardin" i sovrummet. E supernöjd! Tog väggdekorationen jag hade i hallen. Varför ha vanliga gardiner när man kan ha väggdekorationer i fönstret? Haha ;)
Krukan och vasen ska bytas ut till två höga vaser med blommor i (of course). Har bara inte hittat några passande.
Helst hade jag ju självklart velat skymma handtaget och termometern (ska tvinga sambon att ta ner den), men kändes mest naturligt att ha den på vänster sida ändå. Blev det bra?


Nej vi har inte alltid persiennerna nere, hihi, men va tvungen att fälla ner dem efter typ 100 mörka kort ;)

Ek blir vitt

Så här blev det när vi sprayade ramarna:


Inte perfekt resultat då trä't sprack på en del ställen, men inget som syns om man inte synar ;)

Ytterligare lite ek är borta... :) Till sambons förtret :) Hehe.

Tystnad

Ursäkta tystnaden i bloggen. Stog på loppis hela dagen igår, sen på kvällen var vi iväg och sprayade ekramarna vita. Så dem kommer upp i bloggen antingen ikväll eller imorn, sen är nog bloggen som vanligt igen! :)

PUSS PÅ ER!

Mina tapetprover

Idag kom mina tapetprover som jag beställde igårnatt, snabb leverans med andra ord. Igårkväll beställde jag två till i sambons namn så dem borde komma imorgon. Får se vad jag gör med alla. Tavlor ska det bli men vet inte riktigt med vilka ännu. Har ju inte så många väggar att fylla här i vår tvåa, o man kan ju inte bara ha tapettavlor. :)
Här är iaf dem som kom idag:

Dem är alltså beställda från Måleributiken.

Tipsigt: tapetprover

Jag har precis beställt tapetprover. På maleributiken.se får man dem två första gratis och resten för 20:- st. Vad jag har förstått från andra bloggare så är det stora prover man får, ca 1 m långa. Så här kommer göras tavlor! Sen var jag ska få plats med dem är ju en annan sak ;)

Vilka jag beställde får ni se när dem kommer :)

Någon som vet om det finns fler ställen som skickar gratis tapetprover?

En liten önskning till köket...


alt.
Självklart är det kampanj på alt. 2 (den jag helst vill ha) just nu, köp 4 betala för 3, vilket innebär att man sparar 900 spänn. Så typiskt att det alltid är kampanjer när man inte ska köpa nåt, men aldrig när man ska.

Bild: Ikea & Furniturebox


Barcode ovanför soffan?

Nu har jag hittat vad jag skulle vilja ha ovanför soffan, kolla bara så snyggt på bilden! Kostar 509:- och finns hos Favoritsaker.se. Gillar lampan på bilden, nån som vet vart man kan få tag på en sån?

Nåt annat jag skulle tycka var coolt är att ha en sån här vinyl på någon stor vägg där man ändå inte har något annat, och sen ha vita häftstift och sätta dem där man har varit. Fast då ska man ju ha rest mkt, själv har jag bara varit i London och Danmark så då blir det ju inte riktigt samma effekt :)

Bild: Favoritsaker.se

Testar lite

Ändrat lite på tavellisten i vardagsrummet. Mkt ek där. Usch. Tavellisten ska eventuellt målas vit och ramarna ska sprayas vita nästa helg. Hittade dessa fina kort som jag satte i ramarna, sen satte jag upp en ljusstake från Ikea där. Blev bra, men ska antagligen inte ha det så sen eftersom ramarna är lite för stora för tavellisten + att jag ska ha bokstäver där ju. När vi nu tar tag i det projektet. Men ja, tänkte visa nya tavlorna iaf :) Som ska bli vita, som sagt. Vill bara förtydliga haha. ;)



Lista

Hittade en lista inne hos Fanny.

1. Vad heter du? Jennica E M P Forss ;)
2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Gillar att ha ett ovanligt namn så det är bra som det är :)
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? O herregud, tur att inte pappa hade nån talan kan jag säga. Solange... haha.
4. Vilket stjärntecken är du? Vattuman
5. Vilken årgång är du? 1984
6. Vart bor du? Västervik
7. Bott utomlands? Nej, men drömmen är London eller USA.
8. Flyttat antal gånger? 3. 1 gång med mamma o pappa till huset, sen från mamma o pappa till Christopher och sist med Christopher till större lägenhet.
9. Vart skulle du vilja bo? Takvåning på Manhattan, och senare här i Västervik i nybyggt hus inrett helt i min smak.
10. Vilken skolklass? Just nu, olika på Komvux ;)
11. Vad vill du bli när du blir äldre? Jag vill starta eget, och gärna nåt med djur eller inredning.

UTSEENDE
1.
Hur lång är du? Kort
2. Hur mycket väger du? Too much... I'm trying...
3. Hårfärg och frisyr? Mellanbrun, bara tråkigt utväxt i hästsvans oftast.
4. Ögonfärg? Mörkblå.
5. Mest nöjd med? Mina tänder och vader.
6. Minst nöjd med? Min vikt.
7. Skostorlek? 34-35, mini!! :)
8. Glasögon? Perfekt syn!
9. Gar du några piercingar/tatueringar? Endast hål i öronen.

FAVORITER
1. Filmer? Mamma mia!
2. Låtar/Artister? Allt på radion i princip. Älskar Gavin DeGraw!
3. Årstider? Hösten
4. Mat/dryck? Wok och lättdryck. Men gärna CocaCola då och då.
5. Djur? Älskar alla djur, men katter ligger mig varmast om hjärtat. Har 2 st. <3
6. Färg? Vitt och svart.
7. Parfym? Använder aldrig parfym.
8. Tv-program? One Tree Hill
9. Ämne i skolan? Engelska
10. Sysselsättning? Inreda lghtn, gosa med katterna, träffa vännerna osv

KLÄDER
1. Vad använder du just nu för jacka? Använder tjocka koftor som jacka just nu.
2. Vad använder du just nu för skor? Olika, har tre par höststövlar jag varvar med..
3. Favoritfärg på kläder? Brunt och grått, dock har mina vänner fått för sig att jag älskar skrikiga färger haha.
4. Favoritmaterial på kläder? Stickade koftor
5. Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Nåt varmt och mysigt.. kallt nu!
6. Favoritaffärer? HM och Ellos.se
7. För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Köper mest inredning faktiskt så blir inte många kronor. Dock köper jag mkt kläder på kredti, fy mig!! 
8. Favoritmärke? Bryr mig inte om märken, köper det jag tycker är snyggt och billigt.
9. Vad har du för byxstorlek? Använder inte byxor.. endast tights och då har jag S.
10. Vad har du för tröjstorlek? Medium just nu, när jag va normalsmal hade jag XS (jag är ju kort).

DIN LÄGENHET
1. Stort, liten eller mitt emellan? Stor för att vara en tvåa: 70,5 kvm.
2. Vilken färg på väggarna? Vita.
3. Vilka färger går lägenhetens inredning i övrigt? Mest vitt.
4. Favoritmöbel och varför? Våran nya fina säng med dem fina sängborden till :)
5. Vad vill du ändra på? Måla resten av väggarna vita, renovera lite mer i köket och badrummet skulle jag gärna renovera men det känns onödigt här.
6. Vad har du där inne av följande:
a) Tv? Ja, två tjockisar. Vill ha nya!
b) Video/dvd? En dvd och en video.
c) Dator? Varsin bärbar (jag har en gammal skrutt) och en stationär.
d) Stereo? Ja, i förrådet ;)
e) Telefon? Ja, varsin mobil och en vanlig bärbar.
7. Vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? Andra lägenhetshus samt skog och busshållsplatser.
8. Vad gör du oftast hemma? Bloggar, gosar med katterna, inreder och ändrar och ändrar tillbaka ;)
9. Vem förutom du brukar sova i din säng? Christopher och katterna.
10. Favoritpryl i hemmet? Nya sängborden.

BLANDAT
1.
Vad heter din morfar? Han hette Charlie (Charles)
2. Var har du i din:
a) Jackficka just nu? Använder ingen jacka nu.
b) Jobbväska just nu? Inget jobb så ingen jobbväska ;)
c) Handväska eller liknande just nu? Pass (leg), nycklar.
3. Vad är du beroende av? Katterna och Christopher.
4. Vilket land kommer du i från? Sverige.
5. Vilken sorts lipsyl använder du?Inget.
6. Vad tror du på? Djurens rätt.
7. Vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Tror inte på sånt.
8. Vad köpte du senast? Glass hehe.
9. Har du nåt husdjur? Två katter.
10. Vad bor du i? Bostadsrättstvåa.

GREJER
Plånbok
: En röd
Tandborste: En cerise
Smycken: Älskar halsband och armband!
Solglasögon: Aldrig gillat att bära solglasögon, känner mig otroligt obekväm i det.
Underkläder: He, ja det alla andra använder?
Nagellack: Orkar aldrig ;)


Details

Lite nya detaljbilder av vardagsrummet som det ser ut just nu. Vem vet om det ser ut så imorgon ;)


Bilden är tagen utan blixt så den är lite kornig, men hellre det än mörk. :) Ååååh va jag längtar till väggarna är vita!!!

Tipsigt: soffbord

Just nu, fram till och med söndag, har ILVA 20% rabatt på sina soffbord, så skynda fynda!

Bild: ILVAs nyhetsbrev

Suck

Alltså, ibland undrar jag varför Rusta finns här överhuvudtaget när man uppenbarligen ändå måste åka till en större stad för att få tag på det man vill ha. Inte för att jag skulle ha köpt lamporna idag iaf, men jag hade gärna velat titta på dem så jag vet om det är värt att ens ha dem i åtanke sen. Finns aldrig det jag ska ha på Rusta här i stan. Suck.

Jag var iaf på Bokia och köpte grejer till att göra mina egna posters. Hur resultatet blir återstår väl att se, jag tänker iaf inte slarva ihop nåt för att jag är ivrig att få upp dem på väggen, som jag brukar göra. Bättre jag blir nöjd med dem. Har inte bestämt till hundra än exakt vad för motiv det ska bli. Eller jag vet på ett ungefär, men inte exakt. Bilder kommer när det är klart ;)


För övrigt funderar jag på att skicka efter två sånna här till köket. Det som gör att jag tvekar är priset. Det blir ändå 300 spänn för två stycken med frakt. Liiite saftigt tycker jag. Men jag skulle väldigt gärna vilja ha dem! Julklapp kanske? ;)

Bild: Bluebox


Retro på Rusta

Tittade in hos Madde och fick tips på dessa ursnygga lampor från Rusta. Var genast tvungen att kolla in dem. Letar ju lampor med lite retrostuk.

Bordslampan kostar 149:- och finns i rött, svart och vitt.

Golvlampan kostar 299:- och finns även den i rött, svart och vitt.

Ojojoj, många ställen jag ska kolla in imorn. Måste till Bokia och köpa grejer, har nämligen bestämt mig för att göra egna posters till sovrummet då jag letar och letar men hittar inget jag vill ha. Sen ska jag till Karlsson och köpa nya krukor. O nu även till Rusta då. Jag vet någon som kommer bli tokig på mig haha. Vet nog ingen som hatar att gå i butiker så mkt som min sambo ;)

Tips på andra retroprylar som passar in hos oss mottages gärna! Vill få in lite retrokänsla hemma men vet liksom inte i vilken ände jag ska börja...

Bild: Rusta

Pallen som blev sidobord



Det är sjukt svårt att ta ljusa och bra bilder i vårat vardagsrum trots att bilderna är tagna med en systemkamera. Iaf, så här blev det. Har fortfarande inte kommit på vad som ska få äran att stå på bordet, men kanske en sväng på stan imorn kan ta hand om det problemet ;) Ni får inga helhetsbilder nu, för rummet är stökigt och soffan är fläckig och ska tvättas. Kommer ändå helhetsbilder sen när vi har målat vitt.. yeay! :)

O den där stackars golvlampan som skyfflas mellan sovrummet och vardagsrummet hela tiden. Den SKA vara i sovrummet sen, men måste inhandlas en ny till vardagsrummet först. Känns viktigast att ha en där så den får va kvar där så länge..

Gratis ÄR godast

Jag vet att alla bloggare tjatar om dessa gratissidor, men den enda jag är aktiv medlem på är GratisBio. O den funkar! Jag har själv fått hem 500:- i presentkort från HM. Nästa gång tänkte jag satsa på Mio eller någon annan inredningsbutik. Vill du också gå med? Det är busenkelt! Värvas du av mig får du 25 extra välkomstpoäng utöver dem 50 du får av GratisBio. Sen är det bara att fortsätta samla poäng (helt gratis!) så har du snart din alldeles egna biobiljett eller presentkort. Klicka här om du vill bli värvad av mig.

Gratis ÄR ju godast, eller hur? Vem tackar nej till lite gratis inredning? Not me ;)

RSS 2.0